Dorohoi News Logo

Primăriile care nu au întocmit Registrul de Spații Verzi vor primi amenzi

parc

Conform legilior în vigoare, administrațiile publice de la nivelului județului Botoșani trebuiau să întocmească un Registru al Spațiilor Verzi până la data de 3 iulie anul curent. Acest registru trebuie trimis după întocmire la Agenția pentru Protecția Mediului în vederea avizării.
 
Cu privire la acestă temă, Rodica Zelincă, comisar șef la Garda de Mediu Botoșani, a declarat : „Reamintim administraţiilor publice locale că, pe data de 3 iulie a expirat perioada prin care aveau obligaţia de a întocmi Registrul Spaţiilor Verzi. Acesta trebuia întocmit şi transmis autorităţilor de protecţia mediului pentru avizare”.

Pentru a verifica dacă acest Registru al Spațiilor Verzi a fost realizat, comisarii de la Garda de Mediu vor face în perioda imediat următoare mai multe controale la adminsitrațiile publice din județ. Daca vor găsi nereguli, comisarii vor apilca sancțiuni cuprinse între 5000 și 10.000 de lei noi.

Legat de sancțiunile aferente, Rodica Zelincă a ținut să adauge:  „Acolo unde sunt parcuri, rezervaţii, spaţii cu destinaţia de aliniamente publice, stradale, zone de agrement, spaţii verzi din jurul şcolilor, grădiniţelor, unităţilor publice, toate acestea cuprinse în anumite parcele cadastrale, cu identificarea suprafeţei, vecinătăţilor, pentru ca aceste spaţii verzi, în continuare, conform legii, nu au voie să îşi schimbe destinaţia”. (DorohoiNews.ro)
 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web