Dorohoi News Logo

Trei incendii de vegetație uscată izbucnite în ultimele ore în județ. Zeci de hectare de stuf și copaci au ars

Incendii_1 (3)

În ultimele ore, pompierii au intervenit pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată, în următoarele localități: 

-Broscăuți - a ars vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați.  

Pentru stingerea incendiului au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu o autospecială de stingere. 

-Santa Mare - au ars peste 6000 de metri pătrați de vegetația uscată și copacii dintr-o lizieră de salcâm, dar și gunoi menajer. 

Incendiul a fost stins de pompierii de la Garda de Intervenție Ștefănești și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Santa Mare. Intervenția a durat mai bine de două ore. 

-Albești - a ars stuf, pe o suprafață de aproximativ 10 hectare. Pompierii de la Garda de Intervenție Trușești și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Albești au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la o cultură  de floarea-soarelui 

Cauza probabilă a celor trei incendii a fost stabilită ca fiind utilizarea focului deschis în spații deschise.  

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente facem apel la responsabilitate din partea cetățenilor.

Arderea miriștilor sau a vegetației uscate este interzisă, potrivit legislației privind protecția mediului.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Recomandăm fumătorilor să nu arunce resturile de la țigară la întâmplare (de exemplu pe geamul autoturismului) pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar incendiile pot ajunge la proprietăți sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web