Dorohoi News Logo

Amendă de 800 lei aplicată de polițiștii locali pentru depozitare de deșeuri pe domeniul public

amenda

În conformitate cu atribuțiile reglementate de Legea nr. 155/2010, polițiștii locali acționează cu prioritate pentru combaterea fenomenului depozitării deșeurilor de natură diversă, în alte locuri, decât cele destinate și amenajate în acest scop.

Astfel, polițiștii locali au desfășurat misiuni de verificare și monitorizare a zonelor: str. Spiru Haret, str. Poștei, str. Oborul Nou, str. Ștefan Airinei.

În data de 11.09.2024, în jurul orei 17.50, pe timpul desfășurării activităților pe str. Oborul Nou, polițiștii locali au surprins o persoană în timp ce depozita resturi nealimentare în locuri nepermise și neamenajate. Numitul A.Ș. a fost legitimat și sancționat contravențional cu amendă în sumă de 800 lei.

De asemenea atragem atenția la faptul că, în corformitate cu prevederile art. 3 alin (1), lit.a, din H.C.L 78/2016 aruncarea sau abandonarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, precum și orice alte deșeuri pe domeniul public, se sancționează contravențional astfel:
- pentru persoane fizice cu amendă cuprinsă între 500 lei - 800 lei;
- pentru persoane juridice cu amendă cuprinsă între 1.000 lei - 1.500 lei.

Acţiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public/privat se vor desfășura permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale cu scopul de a menține un mediu sănătos.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web