Dorohoi News Logo

Instituţiile publice au termen o săptămână să schimbe steagurile

steag

Prefectul a dat termen o săptămână instituţiilor publice bugetare şi private să schimbe steagurile care au fost afectate de condiţiile meteo, în caz contrar vor fi amendate.

„De pe 8 august vom începe verificările în teren, cu o comisie constituită pentru acest lucru, voluntar. Amenzile pe care le vom aplica sunt de până la 5.000 de lei.”, a declarat prefectul Cristian Roman.

 

Mai mult, prefectul a hotărât ca începând cu noul an şcolar, în toate unităţile de învăţământ din judeţ să se cânte dimineaţă  Imnul naţional „Deşteaptă-te române". Prefectura a semnat şi un protocol cu Inspectoratul Şcolar prin care vor fi introduse în programa şcolară ore opţionale de „educaţie cetăţenească" pentru elevii de gimnaziu. „Orele vor fi susţinute de funcţionari din administraţia locală care vor face voluntariat.  Elevii vor fi învăţaţi despre Constituţie şi despre instituţiile fundamentale ale statului", a explicat prefectul Cristian Roman.


După spusele acestuia, reprezentanţi ai Prefecturii şi Poliţiei vor verifica în teren cum respectă instituţiile publice însemnele naţionale, respectiv steagul şi stema României. (DorohoiNews.ro)
 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web