Dorohoi News Logo

Protestatarii revin la Primăria din Dorohoi

Dorohoi Primaria

Sinistraţii protestatari  de săptămâna trecută au revenit  astăzi, 8 august, începând cu ora 8:00 în faţa sediului Primăriei Municipiului Dorohoi. Aproximativ 50 de persoane s-au întors pentru a îi reaminti primarului, Dorin Alexandrescu că ei nu au uitat de promisiunea pe care acesta le-a făcut-o şi anume că va încerca să rezolve situaţia lor cât mai curând.
 
Ei s-au declarat nemulţumiţi  atât de modul în care s-au împărţit materialele şi ajutoarele pentru persoanele afectate de inundaţiile de anul trecut, cât şi de faptul că mulţi dintre ei nu figurează pe listele cu familiile care urmează să primească cei 3000 de Ron promişi de Guvern. Banii sus-amintiţi sunt destinaţi dorohoienilor ale căror case au fost demolate şi recunostruite, pe când locuinţele multora dintre  protestatari au fost doar reparate.  Sinistraţii sunt nemulţumiţi de faptul că, multe persoane cu „pile” au primit mai mult decât trebuia şi „şi-au făcut palate”, iar acum tot „aştia o să primească şi bani”, pe când ei sunt mereu „daţi la o parte”.

Veniţi la Primărie să discute cu autorităţile locale, protestatarii nu au găsit pe nimeni, primarul nu era, viceprimarul nu era, prefectul mult anunţat nu era. Singurul care a dat explicaţii sinistraţilor a fost juristul, Ciprian Dohotaru, acesta a încercat să îi convingă pe oameni că numai cei care au beneficiat de programul de demolare-reconstruţie pot primi bani.
Protestatarii nu s-au lăsat convinşi, mai mult ei au întocmit o listă cu numele lor, un memoriu şi au decis să îşi aleagă câţiva reprezentanţi care să meargă la Prefectură la Botoşani să vorbească cu prefectul.

„Vom alege nişte oameni şi dacă, aici nu rezolvăm nimic mergem la Prefectură, să vorbim acolo. Nu cred că prefectul ne va refuza, o să stăm acolo cât timp va fi nevoie, până cineva ne va băga în seamă”, ne-a declarat o sinistrată. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)

Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web