Dorohoi News Logo

Avem fântâni arteziene pe Bulevard

stropitori3

Pe Bulevardul Victoriei din Municipiul Dorohoi s-au instalat stropitori pentru a se asigura hidratarea spaţiilor verzi. Măsura a început să fie implementată astăzi, 23 august când lucrătorii de la spaţii publice au terminat de montat echipamentul necesar. Deşi are o destinaţie nobilă şi se doreşte a fi o măsură asemănătoare celor din alte oraşe mai dezvoltate, deja au început să apară probleme.

Stopitorile au împărţit dorohoienii în mai multe tabere. Şoferii s-au declarat încântaţi de iniţiativă, însă şi-ar dori ca acestea să fie poziţionate cum trebuie. Problema este următoarea, din cauza faptului că nu sunt centrate corespunzător  stropitorile udă mai mult pavelele, trotuarele, pietonii şi maşinile aflate în circulaţie decât udă spaţiul verde.

O şoferiţă și-a spus părerea cu privire la aceste stropitori: „Măsura este lăudabilă, aşa e în toate oraşele mari, însă ar trebuie plasate mai bine. Te cam deranjează un pic, dacă opreşti unde nu trebuie”.

Un şofer de taxi a fost şi mai vehement în afirmaţiile sale: „Stropitorile care sunt puse ca să ude spaţiul verde udă, dar mai mult udă strada decât spaţiul verde. Pe timp de vară e bine că udă şi strada pentru că răcoreşte atmosfera, dar dacă sunt puse numai în folosul spaţiilor verzi e cam mult.  E îmbucurător să vezi că se face ceva, dar poate dacă ar fi fost un rond cum este cel de la Podul Botoşaniului ar fi fost mult mai bine. Pentru o bucăţică de fâşie, nu ştiu, apa aceasta tot noi o să o plătim”.

La momentul actual cel mai încântaţi de toată situaţia sunt copiii, aceştia şi-au găsit un nou partener de joacă pe care nu se sfiesc să îl folosească în ciuda tuturor pericolelor la care se expun neluând în considerare traficul.

Cu privire la durata în care stropitorile vor funcţiona, cei de la spaţii publice ne-au spus că măsura este una nouă, abia implementată şi care se află în probe. Atunci când se va stabiliza situaţia va fi făcut cel mai probabil şi un program în care aceste stropitori vor acţiona pentru a nu se înregistra un cost mare la apă.  Cum va fi !? Rămâne de văzut!!! (DorohoiNew.ro, Adriana D.)

 

Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web