Dorohoi News Logo

De ce e mai bună capra vecinului: Partea I

nuc

Urbea noastră se pare că ascunde multe cazuri deosebite prin natura lor bizară, în sensul că la noi în municipiu s-au înregistrat de-a lungul anului tot felul de cereri ciudate. Oameni nemulţumiţi din diverse motive au apelat la instituţiile abilitate în încercarea de a găsi un răspuns pentru problemele cu care se confruntau.

Recent, am descoperit mai multe cazuri care ne-au atras atenţia prin excepţionalul lor. Este vorba de cazurile câtora famiilii dorohoiene, care parcă transcend dincolo de realitate în lumea fantasticului sau a filmelor pe care la vizionăm la televizor şi de care râdem cu tot sufletul. Vă prezentăm primul acum.

Undeva în localitate, două surori care locuiesc în aceeaşi curte s-au certat la un moment dat, iar armonia dintre ele a dispărut. Din acest moment a început chinul. Şi pentru că orice motiv este bun când vine vorba de a te certa cu cineva, au început să se judece din cauza unui nuc aflat în curtea uneia dintre ele. Nuc îndreptat din nefericire spre locuinţa celeilate.

Cum s-a ajuns la proces nu se ştie exact, însă una dintre surori i-a reproşat celeilalte că, toamna atunci când frunzele cad, acestea ajung pe acoperişul ei şi din această pricină îi rugineşte tabla de pe casă. Femeia reclamată a cedat presiunilor surorii şi a apelat la serviciile ISU, Dorohoi.
Conducerea de aici a încercat să îi explice că această dispută nu intră în aria lor de competenţă, dar că pentru a o ajuta vor chema pe cineva să îi aranjeze nucul, să-i taie din crengi, să-l cureţe şi tot aşa.
După ce operaţiunea a fost efectuată reclamanta tot nu s-a mulţumit, s-a certat din nou cu sora ei. De data aceasta, nucul bată-l vina tot el a avut de suportat consecinţele.
Frunze nu prea îi mai cădeau în curte, însă nucile alea teribile în fiecare toamnă i-ar fi  lovit prin cădere acoperişul şi ceva trebuia făcut. Ca atare, i-a cerut surorii să rezolve problema.
Femeia a tăiat până la urmă copacul în două, a eliminat toate crengile care erau pe partea surorii. 
 
“Ne confruntăm cu astfel de cazuri aproximativ de 2-3 ori pe lună. Mă refer aici numai la cazurile de care aflăm noi, poate sunt mai multe. Oamenii vin cu tot felul de cereri neobişnuite la noi”, ne-a declarat Angela Francu, şef al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, din cadrul Primăriei Dorohoi. (DorohoiNews.ro Adriana D.)


Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web