Dorohoi News Logo

Primăria a semnat un contract de reabilitare urbană în valoare de 8 milioane de euro

harta

Proiectul care priveşte reabilitarea urbană a Municipiului Dorohoi a fost semnat săptămâna aceasta pe data de 23 august la ora 11:00 la Sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională din Piatra Neamţ, iar săptămâna viitoare într-un cadru festiv un reprezentant din partea Ministerului Dezvoltării va veni la Dorohoi pentru a oficializa contractul.

 Despre cine este vorba nu se ştie încă, însă primarul oraşului ing. Dorin Alexandrescu ne-a declarat: "Trebuie să vă spun despre un eveniment care nu trebuie trecut cu vederea, cred că este unul dintre cele mai importante evenimente prin care va trece oraşul. Este vorba despre proiectul care priveşte reabilitarea urbană a acestuia. Am lansat deja o invitaţie la care răspunsul a fost afirmativ, un reprezentat de la Ministerul Dezvoltării va semna contractul, nu vreau să pronunţ nume, sper doar că va fi de la cel mai înalt nivel. Am ţinut mult ca semnarea contractului să aibă loc la noi".

Prin acest proiect vor beneficia de reabilitare 75 de străzi din oraş. În urma implementării se vor obţine:
777 guri de scurgere noi, 116 guri de scurgere existente se pot reface, 4860m racord-canalizare fluvială, 3.300mp parcări, 1600mp spaţii verzi, 84mp staţii de autobuz, 1,1km reaţea-canalizare reabilitată, 4,86km racord canalizare pluvială nou.
Valoarea proiectului este de aproximativ 8 milioane de euro, iar termenul de implementare depăşeşte 30 de luni.

Cu privire la procedurile de implementare, edilul oraşului a adăugat: "După implementarea acestui proiect, cred că municipiul Dorohoi va arată întradevăr ca un oraş adevărat. Avem un singur impediment, pe lângă acest proiect de care vă vorbesc mai există unul, de reabilitare a conductelor de apă şi canalizare şi de lărgire  a unor conducte din oraş. Este vorba de un proiect de 20 milioane de euro. Aceste două proiecte trebuie corelate şi realizată o implementare paralelă, ca la sfârşit lucrarea să fie un succes pentru Dorohoi". (DorohoiNews.ro, Adriana D.)

Autor: DorohoiNews.ro

Vezi în premieră lista stăzilor Click pe FOTO

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web