Dorohoi News Logo

O tânără dorohoiancă este fotograf la Festivalul intenaţional George Enescu

Alexandra Jitariuc

Joi, 1 septembrie, a debutat a XX a ediţie a  Festivalului şi concursului internaţional “George Enescu”. Cu prilejul acestuia la Bucureşti vor avea loc peste 160 de evenimente artistice, dintre care 90 de concerte şi spectacole în cele şase secţiuni, cu participarea a aproape 100 de solişti şi 65 de ansambluri. Evenimentul acesta este unul de anvergură, întrucât aici vor evolua 54 de solişti vocali (dintre care 22 străini), 44 de solişti instrumentişti (dintre care 32 străini), 39 de dirijori (27 - străini) şi vor fi prezente 18 orchestre de muzică simfonică, dintre care amintim aici pe “Israel Philharmonic Orchestra”, cea mai mare orchestră prezentă vreodată la eveniment, ce numără 125 de persoane.

Pentru dorohoieni acest eveniment ar putea fi unul ca oricare altul, în sensul că oricum se desfăşoară la Bucureşti şi nu îl vom vedea decât la televizor, însă anul acesta este diferit.

Motivul? O dorohoiancă, în vârstă de 21 de ani, studentă la Bucureşti la specializarea Comunicare şi Relaţii Publice este fi unul dintre fotografii care vor avea ocazia să imortalizeze pe “film” întregul spectacol.
Este vorba despre Alexandra Jitariuc, dorohoianca care a început să îşi facă un nume în domeniul fotografiei. Pasionată de idea de a captura esenţa sufletului uman în cadre deosebite, Alexandra a început să practice fotografia prin clasa aXI-a, pe când era elevă la Colegiul Naţional “Grigore Ghica”. Pe atunci îşi ruga prietenii să îi pozeze. Astăzi, însă mulţi îi fac propuneri pentru a fi fotografiaţi.

Alexandra a ajuns să fie fotograf la festival în urma înscrierii la o serie de recrutări desfăşurată în aprilie de colaboratorii festivalului “George Enescu”, a trimis un CV şi un portofoliu, apoi a fost la un interviu şi la final a aflat că a fost acceptată.

Cu privire la speranţele şi gândurile pe care le are legate de festival, Alexandra Jitariuc ne-a declarat:
“Fiind o persoană exigentă cu mine vreau ca festivalul  să îmi ofere şansa să mă maturizez pe plan profesional şi, de asemenea, sunt sigură ca şi cei din echipa Festivalului “George Enescu” au aşteptări mari de la mine. Nu consider muncă ce am de făcut, ci un exerciţiu frumos pentru suflet. Vreau să fotografiez atât artiştii care concertează, să le urmăresc emoţiile şi expresiile pentru a suprinde cadre frumoase, cât şi publicul consumator de artă. Şi ce este cel mai important, am ocazia să-i ascult pe mari artisti ai lumii ca: Hélène Grimaud, Filarmonica din Viena sau London Symphony Orchestra”. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)


Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web