Instruirea cadrelor didactice desemnate cu activităţile în domeniul situaţiilor de urgenţă constituie parte componentă a activităţii de pregătire desfăşurate de persoanele fizice şi juridice în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, potrivit prevederilor legale în vigoare.
Instruirea salariaţilor în domeniul situaţiilor de urgenţă este componentă a pregătirii profesionale şi are ca scop însuşirea cunoştinţelor şi formarea deprinderilor necesare în vederea prevenirii şi reducerii efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă sau ale dezastrelor la locul de muncă şi în incinta instituţiilor. Inspecţia de prevenire a ISU Botoşani desfăşoară pe parcursul acestei săptămâni, în tot judeţul, pe zone de pregătire, acest tip de instructaje care au ca scop protecţia vieţii copiilor noştri acolo unde se desfăşoară procesul de învăţământ.
„Incendiile în unităţile de învăţământ sunt în prezent destul de rare. Aceasta nu trebuie să conducă însă la neglijarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor şi de protecţie civilă în această categorie de obiective. Dacă totuşi, într-o şcoală izbucneşte un incendiu, atunci cei implicaţi se vor confrunta cu probleme foarte dificile. Pe lângă efectul direct al focului, cele mai mari pericole le reprezintă fumul şi gazele de incendiu. Dar unităţile de învăţământ se pot confrunta şi cu alte pericole, precum ameninţări cu bombe sau cutremure, evenimente ce conduc la necesitatea evacuării persoanelor. Scopul unitar al acestor cursuri este - protecţia vieţii -” a declarat Lt. Colonel Ţipişcă Radu, ISU Botoşani. (DorohoiNews.ro)