Dorohoi News Logo

Dorohoi: Criza ne scoate în stradă VIDEO - FOTO

Seminte pe strada Stefan cel Mare din Dorohoi01

Dacă până acum tot urmăream la televizor dezbaterile analiştilor despre criză şi despre efectele sale, acum am apucat să vedem cu proprii ochi influenţele recesiunii. Criza simţită adânc de dorohoieni în buzunare s-a materializat în urbea noastră în momentul în care concetăţenii noştri au văzut un prilej de profit rapid.

Ieri în jurul orei 18:30 un camion încărcat cu semniţe de floarea soarelui care venea din direcţia Broscăuţi şi se îndrepta spre ieşirea din Dorohoi a suferit o defecţiune la unul din obloane. Acesta s-a deschis, iar conţinutul transportat de autovehicul a fost împrăştiat pe stradă pe o porţiune de aproximativ un kilometru.

Începând cu zona staţiei Peco-Miracom şi până în faţa sediului Direcţiei de Asistenţă Socială s-au format mormane de seminţe. Pe lângă problemele pe care le-au cauzat şoferilor, seminţele buclucaşe i-au scos pe dorohoienii din aceste zone din case. Oamenii au ieşit în stradă cu saci, mături sau lopeţi pentru a culege “mana căzută din caminon”.

“Când am venit de la serviciu am văzut strada plină de seminţe, m-am dus şi m-am schimbat şi am ieşit să strâng seminţe la fel ca vecinii mei, care erau deja acolo”, ne-a declarat un locatar.

În lipsa gunoierilor care să adune seminţele şi să cureţe strada locuitorii din aceste zone au luat ei decizia de a face această “grea operaţiune”. Acesta ar putea fi unul din motivele pentru care s-au “grăbit să ajute municipalitatea”, ecologia fiind acum la modă. O a doua posibilitate ar fi că din dorinţa de a nu fi risipite seminţele, oamenii le-au cules pentru a le da hrană animalelor.

“Nu e normal să facem aşa, însă de ce să se piardă când le putem folosi în beneficiul nostru”, ne-a declarat un alt locatar. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)



Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web