Dorohoi News Logo

Școala de Arte și Meserii Ion Pilat (VIDEO): Elevii s-au implicat în campania Let’s do it Romania!

Scoala Ion Pilat19

Cu prilejul campaniei de ecologizare a spațiilor verzi din țară, campanie intitulată “Let’s do it Romania!”, Școala de Arte și Meserii “Ion Pilat” a decis să își facă simțită prezența spre beneficiul mediului înconjurător.  Astăzi, 24 septembrie, 165 de copii însoțiți de cadre didactice și de un asistent medical au venit cu dorința de a schimba ceva în pădurea de la Pini aflată la ieșirea spre Suceava.

Înarmați cu saci de gunoi și mănuși primite de la organizatorii campaniei de la Botoșani și dotați cu etichete și eșarfe verzi pentru a se distinge, colectivul de la Școala de Arte și Meserii a adunat cu mic, cu mare, gunoiale existente în zona Pinilor.

“Am vrut să marcăm activitatea și să lăsăm în memoria copiilor o amintire frumoasă, de aceea le-am adus eșarfe și etichete. Ne dorim  ca în urma noastră, așa cum sunt eșarfele curate, așa să rămână și mediul. Sacii pe care i-am umplut cu deșeuri  vor fi depozitați în parcarea de pe marginea șoselei,  de unde vor fi preluați de oamenii de la Serviciul de Salubrizare”, ne-a declarat Ana Maria Ilașcu, profesor psihopedagog de la Școala de Arte și Meserii „Ion Pilat”.

Copiii au fost împărțiți în 15 grupe, iar fiecare grupă a fost coordonată de un cadru didactic. Elevii care au participat la acțiune au avut vârste cuprinse între 7 și 18 ani, iar acțiunea a debutat la ora 9:00 dimineața.

Coordonatorul proiectului și cea care s-a ocupat de implementarea acestuia,  prof.  Iulia Chițac ne-a declarat: “Receptivitatea copiilor a fost la înălțime, iar noi sperăm că acțiunile noastre vor avea efect, iar oamenii vor conștientiza importanța mediului.” (DorohoiNews.ro, Adriana D.)










Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web