Dorohoi News Logo

A fost obținută și ultima semnătură pentru proiectul de reabilitare urbană în valoare de 8 milioane de euro

Dorohoi-Dorin-Alexandrescu

Proiectul care priveşte reabilitarea urbană a Municipiului Dorohoi, iniţiat în urmă cu doi ani, a obţinut şi ultima semnătură. Acest lucru s-a întâmplat miercuri la Bucureşti, când primarul Dorin Alexandrescu a fost la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Primarul municipiului, ing. Dorin Alexandrescu ne-a declarat: „Mă bucur că am luat această decizie de a pleca la București pentru semnarea acestui proiect, care vine ca un cadou pentru dorohoieni în preajma zilelor orașului. În câteva zile voi prezenta dorohoienilor prin intermediul unui pliant, un rezumat al acestui proiect dar și problemele importante care vizează comunitatea noastră.”

Prin acest proiect vor beneficia de reabilitare 75 de străzi din oraş. În urma implementării se vor obţine:
777 guri de scurgere noi, 116 guri de scurgere existente se pot reface, 4860 m racord-canalizare fluvială, 3.300 mp parcări, 1600 mp spaţii verzi, 84 mp staţii de autobuz, 1,1 km reaţea-canalizare reabilitată, 4,86 km racord canalizare pluvială nou. Valoarea proiectului este de aproximativ 8 milioane de euro, iar termenul de implementare depăşeşte 30 de luni.

„Îi rog pe cetățenii care locuiesc pe străzile cele mai devastate din orașul nostru, să mai aibă răbdare câteva luni de zile pentru că sigur se va interveni și după cum am spus, în acel pliant pe care îl voi edita în mai multe exemplare, fiecare cetățean poate vedea unde este nominalizată strada pe care locuiește și trebuie să aibă încredere că nu este numai o poză sau o hartă, ci face parte integrantă din acest proiect cu finanțare europeană și care va fi pus în aplicare. Mi-aș fi dorit ca lucrările să înceapă în toamna aceasta, dar a fost o problemă ce nu a depins de mine ci de mai mulți factori, dar e bine că s-a semnat și acum”,
a menționat primarul Alexandrescu.

Până la sfârşitul anului se va organiza licitaţia şi se va semna contractul de execuţie a lucrărilor, urmând ca din primăvara anului viitor, să înceapă lucrările efective.

Edilul oraşului a adăugat: „Pe lângă acest proiect, mai există unul de reabilitare a conductelor de apă şi canalizare şi de lărgire a unor conducte din oraş. Este vorba de un proiect de 20 milioane de euro, promovat de Consiliul Judeţean. Aceste două proiecte trebuie corelate şi trebuie realizată o implementare paralelă, ca la sfârşit lucrarea să fie un succes pentru Dorohoi". (DorohoiNews.ro, Andrei B.)


Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web