Dorohoi News Logo

Dorohoi (VIDEO-FOTO): Acţiune de informare preventivă pentru elevi şi preşcolari

Zilele Dorohoiului_Demonstratie ISU48

Cu ocazia zilelelor oraşului, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă(SVSU) din cadrul Primăriei Municipale din Dorohoi, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) au organizat o activitate de informare preventivă pentru elevii şi preşcolarii dorohoieni.

Copiii au fost invitaţi pe categorii de vârstă, începând cu preşcolarii şi urmaţi de elevii claselor I-VIII, dar şi de liceeni. În cadrul acţiunii, copiii au aflat mai multe despre cum poate fi prevenit şi stins un incendiu, care este echipamentul de lucru al pompierilor şi care este numărul de urgenţă la care pot suna.

„În general, toate sosirile pompierilor sunt instructive nu doar pentru copii, ci şi pentru adulţi, pentru că deşi spunem că sunt chestiuni cunoscute, pe care le ştim, de fapt nu le punem în practică. Evenimentul este unul plăcut pentru copii, ei fiind interesaţi în primul rând de echipamentul de lucru al pompierilor, dar şi de maşinile de pompieri care îi atrag”, a declarat şefa SVSU, Angela Francu.
În cursul dimineţii au fost prezenţi preşcolarii de la grădiniţele din oraş însoţiţi de cadrele didactice, încântaţi să afle mai multe despre cum îşi pot apăra viaţa.

„Vrem să îi obişnuim pe copii cu aceste activităţi de prevenire pentru a preîntâmpina acţiunile de acest gen. Copiii sunt încântaţi de ceea ce le prezintă şi sunt sigură că după această activitate vor cunoaşte mai multe despre cum să-şi apere viaţa pentru că este important să ştim să ne protejăm. Venim de fiecare dată cu plăcere, iar în cadrul concursurilor pe care le avem la nivel judeţean, copiii obţin rezultate foarte bune datorită implicării ISU în activitatea didactică”, a spus directorul Grădiniţei 6, Mariela Dupu. (DorohoiNews.ro)

Galerie FOTO completă, Click AICI!



local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web