Dorohoi News Logo

Istoria unor lucruri demult uitate: Partea III

studenti

Cea mai mare problemă a studentului contemporan este găsirea şi prinderea unui loc în cămin. Vănătoarea de cămin este una dintre cele mai feroce lupte legale din ziua de astăzi. Fiecare student încearcă să îşi asigure prin orice mijloc posibil un loc în care să îşi ducă veacul pe parcursul anului universitar. Milioane de emoţii înfierbântă sângele studenţilor săptămâna aceasta când mulţi dintre ei aşteaptă cu nerăbdare să vadă dacă numele lor este trecut pe lista cu cei care vor sta timp de un an în cămin.

Când rezultatul vine finalmente există două posibilităţi, fie bucuria maximă îţi inundă casă şi îl auzi urlând de fericire, nici nu trec cinci minute şi se apucă de făcut fel de fel de planuri şi mai ales, deja se gândeşte să verifice care din prietenii şi colegii lui au intrat şi pentru a-şi găsi potenţiali colegi de cameră, fie este unul dintre nefericiţii care trebuie să ponească din nou lupta prin intermediul sesiunilor de recazări. Iar dacă nici la recazări nu prinde nimic atunci trece la ultima sa armă, banii. Mulţi dintre studenţii care îşi permit o asemenea tranzacţie îşi asigură prin intermediul unor sume frumuşele un loc în căminul ales de ei aşa nu trebuie să îşi mai bată capul cu problema aceasta, îşi bat capul doar buzunarele părinţilor.

Clipa care atinge apogeul e mutarea, fiecare student îşi "împachetează viaţa" şi o ia cu el, fie că are de gând să călătorească cu trenul, fie că alege autobuzul. Călătoria este pentru unii o eliberare, fericirea le inundă interiorul ("gata am scăpat de acasă"), pentru alţii fericirea vine, însă este diminuată de gândul că acasă rămân "toţi cei dragi". Rezultatul este inevitabil, iar plecarea certă, viaţa se mută cel puţin pentru majoritatea dorohoienilor la Iaşi sau Suceava. Puţini sunt cei care au curajul să zboară departe, departe de casă pe la Bucureşti, Cluj sau Timişoara, dar se mai găsesc şi astfel de temerari.

Încă o zi şi gata, facultatea începe! Iar ceea ce uităm de fiecare dată e că, deşi plecăm şi ne dorim să stăm sau nu departe de casă, în final tot aici ne întoarcem... (DorohoiNews.ro, Adriana D.)

Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web