Dorohoi News Logo

Dorohoi și Aksaray își compară sistemele educaționale

program educational

In perioada 04.12.2011 - 09.12.2011 va avea loc, la Dorohoi, prima intalnire de lucru a celor doua echipe (Dorohoi, Romania - Aksaray, Turcia) implicate in implementarea proiectului „Promoting ICT Usage and Foreign Language Acquisition for a Better Professional Perspective”, din cadrul Programului „Invatare pe tot parcursul vietii” – Programul Sectorial Comenius – Comenius Regio.

Consiliul Local al Municipiului Dorohoi, judetul Botosani, in calitate de coordonator al proiectului „Promoting ICT Usage and Foreign Language Acquisition for a Better Professional Perspective”, din cadrul Programului „Invatare pe tot parcursul vietii” – Programul Sectorial Comenius – Comenius Regio, va primi, in perioada  04.12- 09.12.2011, o delegatie din localitatea turca Aksaray, in calitate de parteneri ai proiectului.

Prin intermediul acestei intalniri de proiect, membrii celor doua echipe de proiect se vor cunoaste fata in fata si vor discuta despre scopurile proiectului si despre rezultatele asteptate, despre activitatile desfasurate pana acum de fiecare partener in parte, despre responsabilitatile fiecaruia in implementarea proiectului. Scopul este acela de a împărtăşi experinţele partenerilor din cele două regiuni: Dorohoi-Romania si Aksaray-Turcia, de a reflecta asupra metodelor de predare TIC si a limbilor straine şi de a îmbunătăţi aceste metode pe baza concluziilor trase avand ca scop o mai buna perspectiva pe piata muncii a elevilor.

Delegatia turca, alcatuita dintr-un numar de 12 persoane, va avea parte de un program de lucru bazat pe munca in echipa. Sedintele de lucru se vor desfasura in mare parte la Scoala nr.5 „Spiru Haret” Dorohoi si vor cuprinde activitati scolare, extracurriculare, ore demonstrative, dar vor fi organizate si vizite de lucru la alte unitati de invatamant, cu accent pe promovarea limbilor straine si utilizarea instrumentelor TIC in procesul de predare-invatare.

Proiect finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Acest proiect reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia Europeana nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine. (DorohoiNews.ro)

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web