Dorohoi News Logo

Dezbatere Primar-Elevi: VIDEO-FOTO „Aş vrea ca să construiesc împreună cu tinerii oraşul nostru”

Atitudine pentru lumea noastra (13)

Un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Grigore Ghica”, Grup Şcolar „Regina Maria”, Şcoala nr.8 „Mihail Kogălniceanu” şi Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob”, a fost invitat ieri 18 noiembrie, în cabinetul primarului Dorin Alexandrescu, să participe la o dezbatere în cadrul proictului „GLOCAL – ATITUDINE ÎN UNIUNE”.

Scopul acestei întâlniri a fost încurajarea tinerilor de a participa activ în viaţa comunităţii şi de a avea atitudine faţă de schimbările care se produc la nivel mondial, respectiv european imprimate la nivel local.

La începutul întâlnirii, prof. Otilia Puiu, coordonatorul acestui proiect, a luat cuvântul şi a explicat semnificaţia importanţei Săptămânii Educaţiei Globale şi a facut cunoscută tema proiectului si anume „Atitudine pentru lumea noastră”.

În debutul discuţiilor, profesorii prezenti la această activitate au hotărât să se retragă pentru a nu intimida şi pentru a lăsa elevii să comunice liber cu primarul. După plecarea profesorilor elevii au avut câteva momente de ezitare, dar cu timpul aceştia au început să pună întrebări şi să dezbată tot felul de nelămuriri şi curiozităţi. Primarul a încercat să răspundă cât mai succinct şi pe înţelesul acestora, câştigând astfel atenţia şi admiraţia elevilor.

„Aş vrea ca să construiesc împreună cu tinerii oraşul nostru, aşa cum şi-l doresc ei pentru că ei sunt cei care vor rămâne aici şi se vor bucura de această dezvoltare. Vreau ca în alternativele lor de gândire să se găsească Dorohoiul ca un oraş primitor care să le ofere oportunităţi şi ca o locaţie în care ar putea să rămână”, a declarat primarul Municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

Datorită succesului înregistrat, Dorin Alexandrescu a hotărât să mai facă o astfel de întâlnire la care să participe mai mulţi elevi care să vină cu idei şi propuneri pentru dezvoltarea oraşului.

Obiectivele urmărite în acest proiect au fost: dezvoltarea gândirii critice, a capacităţii de argumentare şi dobândirea unui limbaj clar şi persuasiv; dobândirea unei atitudini tolerante faţă de opinii adverse; optimizarea tehnicilor de ascultare active prin înţelegerea şi analizarea argumentelor; dezvoltarea deprinderilor de informare, documentare, analiză şi sinteză; conştientizarea importanţei pe care discursul public îl reprezintă în cadrul unui dialog formal; sensibilizarea la problemele actuale ale comunităţii locale; dezvoltarea deprinderilor sociale prin lucrul în echipă, cooperare şi implicare.

Elevii vor continua să participe la activităţi de dezbateri, ceea ce va îmbunătăţi metodele practice despre cum să fie susţinută şi întărită participarea tinerilor în şcoli şi în comunitate pentru luarea deciziilor în problemele care îi privesc şi/sau îi afectează în mod direct. Tinerii au fost încurajaţi să mai participle la astfel de întâlniri la nivel local şi să se implice şi să coopereze pentru a spori încrederea lor într-un viitor sigur şi prosper. Implicându-se în astfel de proiecte tinerii vor conştientiza importanţa globalizării la nivel local prin păstrarea valorilor naţionale şi prin libera exprimare a atitudinii faţă de o lume mai bună. (DorohoiNews.ro, Andrei B.)









Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web