Dorohoi News Logo

Clubului Copiilor şi Elevilor Dorohoi: Parteneriat încheiat cu Fundaţia „Star of Hope”

activitate (2)

Fundaţia,, Star of Hope” Dorohoi a încheiat un parteneriat de colaborare  cu colectivul Clubului Copiilor şi Elevilor Dorohoi.  Copiii și tinerii cu nevoi speciale de la centrul Steaua Speranței alături de  elevii voluntari de la unităţile de învăţământ implicate în cadrul unui proiect național SNAC sprijiniţi de cadre didactice au constituit un adevărat „Club al prieteniei”. Partenerii implicați in acest proiect educațional sunt: Clubul copiilor și elevilor; Centrul ,,Steaua Speranței”; Grădinița ,, Ștefan cel Mare și Sfânt”; Colegiul Național ,, Grigore Ghica” Dorohoi.

Organizarea activităţilor-pilot a avut un impact deosebit asupra tuturor participanţilor şi a generat noi idei pentru conturarea proiectului, cu care se doreşte o colaborare pe termen lung, în spiritul nobil al voluntariatului şi al prieteniei.

Clubul va reprezenta un loc de intercunoaştere, socializare, comunicare, de desfăşurare a unor activităţi practice din domeniul informaticii şi artelor plastice şi decorative, prin intermediul cărora participanţii îşi vor dezvolta competenţe şi îşi vor forma anumite deprinderi. Atelierele de lucru vor avea loc o data la 2 saptamani cu o desfasurare de 3 ore. Implicarea în activităţi practice a elevilor, în general, şi a celor cu CES, în special, le oferă acestora ocazia să-şi dezvolte răbdarea, îndemânarea, spiritul de observaţie, gustul estetic, fantezia.

„Tinerii de la Fundaţia Star of Hope au fost primiţi cu căldură în colectivul Clubului Copiilor şi Elevilor Dorohoi, unde, alături de elevii voluntari şi profesorii coordonatori, au păşit în universul artelor plastice, artelor decorative şi ale informaticii. Prin acest parteneriat instituţional, tinerii vor căpăta competenţe noi şi îşi vor petrece o parte din timpul lor liber într-un context educaţional non-formal, alături de elevi de aceeaşi vârstă. Tinerii participanţi la primele activităţi au fost foarte încântaţi de oferta clubului, apreciind atenţia acordată şi deschiderea cadrelor didactice. Prof. Bolohan Mihaela-Laura, prof. Miron Irina-Maria şi prof. Puhăcel Daniel sunt cei trei coordonatori de cercuri de la Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi care se vor implica în activităţile proiectului Clubul prieteniei. Sperăm că acest an şcolar va reprezenta începutul unei frumoase colaborări pe termen lung între toţi factorii educativi implicaţi”. a declarat directorul Clubului Copiilor și Elevilor Dorohoi, prof. Miron Irina-Maria.

 „Copiii ne învaţă să iubim. De-am fi şi noi la fel de nevinovaţi ca sufletele lor minunate, mântuirea ar fi a tuturor.”( Prof. Monica Ifrim, Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi) “A fost o experienţă unică, frumoasă şi vrem să se mai repete. Copilaşii au fost deschişi, comunicativi şi satisfacţia de la final a fost pe măsură. După momentele petrecute cu ei ne-am simţit mai mulţumiţi sufleteşte şi mai dornici să-i ajutăm.” au declrat elevii voluntari din clasa a X-a E, de la C.N „Grigore Ghica”. (DorohoiNews.ro)

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web