Dorohoi News Logo

Slujbă de pomenire a eroilor Revoluţiei la Dorohoi

Sorin Stefan Dumitras_Depunere de coroane_Dorohoi_13

Eroii revoluţiei din 1989 au fost comemoraţi joi la Dorohoi prin depuneri de coroane la mormântul eroului Sorin Dumitraș, împușcat în 22 decembrie 1989. După oficializarea slujbei religioase, au depus coroane reprezentanţi ai Primăriei, Poliţiei şi Asociaţiei 22 decembrie.

„Astăzi 22 decembrie 2011, la 22 de ani de la Revoluție, ne afăm aici, în cadrul acestui moment solemn și emoționant, pentru a ne face datoria de a cinsti memoria și a aduce recunoștința noastră celor care ne-au oferit cel mai de preț dar LIBERTATEA. Datorită lor ne-am căpătat demnitatea și dreptul de a ne exprima propriile dorințe, de a păși spre atingerea idealuroilor noatre. Din păcate aceste valori supreme au fost câștigate printr-un tribut de sânge, jertfă și suferință. Acest tribut a fost plătit și de municipiul Dorohoi care, alături de întreaga țară, prin eroii săi și-a scris numele în filele istoriei. Ne facem datoria de onoare de a aduce un pios omagiu tuturor celor care au căzut pentru libertatea noastră, eroului dorohoian sublocotenent Sorin Dumitraș”, a declarat pentru Dorohoi News, primarul Dorin Alexandrescu. Printre civili prezenți, s-au numărat și membrii familiei eroului Sorin Dumitraș, cotropite de durere.

22 decembrie este ziua în care, sub presiunea demonstranţilor, acum 22 de ani, Nicolae şi Elena Ceauşescu au fugit din Comitetul Central al Partidului Comunist Român cu un elicopter.

Deşi revolta românilor începuse cu multe zile înainte, 22 decembrie a intrat în istorie drept ziua revoluţiei române din 1989. Revoluţionarii au ocupat clădirea Comitetului Central şi au intrat în sediile Televiziunii şi Radioului; aceasta a însemnat, practic, răsturnarea regimului comunist, dar a fost şi momentul din care zile la rând, într-o atmosferă de confuzie, diversiuni şi tensiune, peste 1.000 de oameni au murit împuşcaţi.

Momentul a fost marcat joi în mai multe localităţi din ţară, prin depuneri de coroane de flori, ceremonialuri militare şi religioase. (DorohoiNews.ro, Andrei B.)


Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web