Dorohoi News Logo

Focar de infecție descoperit într-o locuință din Dorohoi

Igienizare_10

Un bărbat în vîrstă de 43 de ani din municipiul Dorohoi a fost evacuat din apartamentul în care locuia şi internat pentru evaluare psihiatrică la Spitalul nr. 4 Botoşani, în urma unei sesizări făcute de locatarii blocului A3, de pe strada A.I.Cuza.

În urma acesteia a fost convocată o comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS), Spitalului Municipal Dorohoi, Poliţiei Locale, Poliţiei Municipale şi  Nova ApaServ. Comisia deplasată la faţa locului a constatat o degradare a locuinţei, fiind un focar de infecţii. Silviu L. însoţit de un reprezentant al Poliţiei Locale a fost trimis la Botoşani cu o ambulanţă, iar un grup de beneficiari ai Legii 416 de la DAS au mers la locuinţa acestuia împreună cu o echipă de la Servicii Publice Locale (SPL) pentru igienizare.

“Nu ştiu cum am rezistat pînă acum. De opt luni de zile stăm în mirosul şi mizeria asta. Ne bucurăm că au venit să cureţe apartamentul pentru că nu ştiu cît mai suportam situaţia”, a declarat o vecină a bărbatului.

O echipă Nova ApaServ se va deplasa la faţa locului şi va blinda atît ţevile de alimentare cu apă cît şi cele de canalizare, apoi apartamentul se va închide şi sigila.

“În cîteva zile urmează să primim o hotărîre a comisiei de la Spitalul de Psihiatrie, în funcţie de care vom lua o decizie finală. Probabil se va merge pe instituţionalizarea persoanei, deoarece este o persoană fără discernămînt care trebuie ajutată”, a declarat Radu Surdu, director Direcţia de Asistenţă Socială. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web