Dorohoi News Logo

Dorohoiul clasat pe locul doi în județ, la plata impozitelor pentru anul 2011

impozite_si_taxe

Anul 2011 s-a încheiat, conform datelor oferite de şefa Serviciului de Impozite şi Taxe Locale Dorohoi,  cu o rata de colectare cu aproximativ 10% mai mare decît în anul precedent, datorită anumitor facilităţi.

 

Printre acestea se numără scutirea cu 50% a penalităţilor persoanelor care au achitat până la sfârşitul anului debitele sau reducere cu 25%  a penalităţilor dar şi de o bonificaţie de 10% din valoarea impozitului curent.

 

Conform conducerii Serviciului Impozite şi Taxe Locale, procentul este vizibil mai mic din cauza amenzilor neplătite, care reprezintă sume mari, rămăşiţa fiind de aproximativ 27 de miliarde vechi. Deşi Guvernul permite ca valoarea amenzilor să fie transformată în muncă în folosul comunităţii, doar 40 de persoane au ales această modalitate de plată. Cu toate acestea, suma efectivă, colectată anul trecut trece de 47 de miliarde de lei vechi, reprezentînd 70% din rata de colectare.

 

„Anul 2011 a fost un an mai bun decât 2010 din punct de vedere al încasărilor. Noi cei de la Serviciul Imozite și Taxe Locale am lucrat şi în ultimile zile ale anului pentru a da posibilitatea oamenilor de a-și plăti taxele și impozitele”, a declarat pentru DorohoiNews, șefa Serviciului Impozite și Taxe Locale Dorohoi, ec. Elena Popescu.

 

În anul 2011, impozitele si taxele nu s-au majorat decît în cazul persoanelor juridice, iar încasările au clasat Dorohoiul pe locul doi după Botoşani. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)

 

Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web