Dorohoi News Logo

Direcţia de Administrare a Pieţei Dorohoi: Încasări mai mici în anul 2011

Daniel Acojocaritei

Producătorii agricoli şi comercianţii din zona Dorohoiului nu s-au înghesuit în anul 2011 să închirieze spaţii în platourile din Piaţa Municipiului Dorohoi lucru care a dus la scăderea încasărilor.

 

Anul 2011 se caracterizează conform Direcţiei de Administrare a Pieţei şi Oborului Dorohoi, ca fiind unul cu venituri mai scăzute în comparaţie cu 2010. Veniturile din încasări directe au fost cu 16% mai mici faţă de anul 2010, însă au fost compensate prin alte venituri obţinute din diferite taxe.

Comparativ cu anii precedenţi, cumpărătorii şi cei care vin cu produse de vînzare în piaţă sunt din ce în ce mai puţini, din cauza faptului că puterea de cumpărare este tot mai mică. Cu toate că anul 2011 a fost bogat din ceea ce priveşte legumele şi fructele, a scăzut numărul de mese rezervate, deoarece producătorii nu mai vin zilnic în piaţă. Sunt zile când abia se ocupă 40-50% din capacitatea pieţei şi acest lucru s-a observat şi în sumele colectate de noi. Sperăm ca anul acesta să fie un an mai bun.”, a declarat administratorul pieței, Daniel Acojocariței.

Prin intermediul veniturilor din anul 2011 au fost făcute o serie de modernizări, printre care montarea a trei porţi metalice din fier forjat, acoperirea a patru spaţii comerciale cu tablă Lindab, izolarea termică a spaţiilor şi refacerea tencuielilor exterioare. De asemenea, s-au continuat investiţiile în micropiaţa Plevna. „Ne propunem ca în anul 2012 să facem mai multe investiţii, depinde de încasările pe care le vom avea. În general, ne dorim să realizăm multe şi dacă vom avea fonduri vom reuşi cu siguranţă”, a mai adăugat Daniel Acojocariței.

Pentru anul 2012, Direcţia de Administare a Pieţii şi Obor îşi propune să paveze Piaţa Centrală şi să racordeze la reţeaua de distribuţie de gaze clădirile utilizate direct. Se are în vedere împrejmuirea pieţei din Cartierul Plevna şi racordarea la canalizare a acesteia.

În anul 2011, printre investiţiile importante se numără şi achiziţionarea şi montarea unui sistem video de supraveghere în piaţă. Rezultatul a fost scăderea numărului de infractori şi al persoanelor certate cu legea. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)


Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web