În urma unor discuţii avute cu Nagy Istvan, vicepreşedintele Asociaţiei Parcurilor Industriale din România, municipalitatea dorohoiană și-a exprimat dorința derulării unui astfel de proiect. Un parc industrial reprezintă zona economică delimitată în care agenţii economici se localizează având acces la infrastructură şi utilităţi, administrate de o societate comercială.
Principalul demers pentru dezvoltarea unui parc industrial este studiul de piaţă, care indică domeniile de activitate existente şi forţa de muncă existentă pentru acele domenii. Următorul pas ar fi crearea infrastructurii de utilităţi şi activitatea de promovare către investitori.
„În ceea ce priveşte resursele umane, în Dorohoi există câteva domenii de activitate care au tradiţie, însă investitorii, căile de comunicaţie sunt greu accesibile. De asemenea, se pot atrage surse de finanţare şi nu neapărat din afară, ci şi local se pot relansa industriile specifice cu căutare atât pe piaţa locală, cât şi în afara ţării. Însă este nevoie de capital pentru aşa ceva”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Nagy Istvan, directorul parcului industrial din Mureş şi vicepreşedinte al Asociaţiei Parcurilor Industriale din România.
Acesta consideră că nu doar municipalitatea trebuie să se ocupe de acest proiect, ci ar trebui să se observe o implicare la nivel guvernamental.
Primarul municipiului Dorohoi susţine că nu a abandonat vreodată această idee, ci din contră, încearcă diferite posibilităţi pentru a implementa acest proiect în oraş. „Atât Incubatorul de Afaceri cât şi acest parc industrial sunt metode de atragere a forţei de muncă din oraş, care pot lăsa urme în sens pozitiv la finalizare”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, ing. Dorin Alexandrescu, primarul municipiului.
În România există aproximativ 50 astfel de zone economice. (Mădălina O.)
Autor: DorohoiNews.ro