Dorohoi News Logo

R.I.S.C. Renunță! Improvizațiile sunt catastrofale!

Campania R.I.S.C. la Dorohoi

Campania R.I.S.C.: Locuitorii din municipiul Dorohoi, precum şi preşedinţii asociaţiilor de proprietari au fost instruiţi cum să folosească în siguranţă echipamentele şi instalaţiile care utilizează electricitate sau gaze naturale.

Preşedinţii asociaţiilor de proprietari din municipiul Dorohoi au fost instruiţi astăzi, 23 ianuarie 2013, la Casa de Cultură, de  reprezentanţii E.ON România şi cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani cu privire la modul de folosire în siguranţă a echipamentelor şi instalaţiilor care utilizează electricitate sau gaze naturale.

Participanţilor li s-au explicat riscurile la care se expun atunci când folosesc improvizaţii la instalaţiile electrice sau de gaze naturale şi au primit sfaturi despre cum trebuie să procedeze în cazul în care simt miros de gaz. În acelaşi timp, aceştia au fost informaţi cu privire la măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor.

La finalul activităţii, preşedinţii asociaţiilor de proprietari au primit din partea organizatorilor materiale informative, specifice campaniei „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale”, pentru a fi distribuite locatarilor.

Pentru ca sfaturile să ajungă la cât mai mulţi cetăţeni, s-a constituit şi un punct mobil de informare preventivă pe Pietonalul „Grigore Ghica”din municipiul Dorohoi, ocazie cu care au fost distribuite trecătorilor flayere cu mesajele campaniei.

Demersul comun I.S.U. Botoşani şi E.ON România face parte din campania R.I.S.C.: „Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale!“.

Improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale pot provoca adevărate tragedii, cu pierderi de vieţi omeneşti şi / sau pagube materiale importante, mesajele campaniei fiind cât se poate de sugestive: „Pune capăt improvizaţiilor, nu vieţii!” şi „Nu lăsa viaţa să devină o amintire!” Spune NU improvizaţiilor!”.

Campania R.I.S.C. se derulează în judeţul Botoşani din luna noiembrie a anului trecut, iar acţiunile derulate au vizat diseminarea informaţiilor privind riscurile pe care le implică folosirea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, respectiv improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale. În acelaşi timp, a fost subliniată importanţa realizării intervenţiilor la instalaţii numai de către personal autorizat, precum şi curăţarea coşurilor de fum, cel puţin două ori pe an (o dată obligatoriu la începutul sezonului rece) sau ori de câte ori este nevoie.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web