Dorohoi News Logo

Comunicat de presă: Apel la un climat normal în cadrul primăriei Dorohoi

Dorin Alexandrescu FOTO

Deoarece la alegerile locale din anul 2012 v-am solicitat votul de încredere în numele USL, motivat de informațiile eronate care ajung la dumneavoastră prin intermediul unor articole și mesaje "electorale" din presa locală, mă simt obligat să formulez câteva precizări legate de activitatea mea și a Primăriei municipiului Dorohoi.

Funcția de primar presupune o muncă susținută în slujba cetățenilor, iar la nivelul municipiului Dorohoi această misiune este destul de dificilă din cauza greutăților financiare cu care se confruntă atât populația, cât și bugetul local. Singura soluție pentru relansarea și modernizarea Dorohoiului o constituie atragerea de fonduri europene și de investitori.

Încă din mandatul 2008-2012, deși fără a avea o majoritate în Consiliul Local, am reușit să asigur finanțări din bani europeni, iar în prezent acestea se concretizează în investițiile de amploare care au demarat din luna martie.

În actualul mandat am sperat și încă mai sper că voi face echipă cu colegii liberali, măcar pentru singurul motiv că am candidat împreună. Din păcate observ o anumită atitudine de stigmatizare a imaginii mele, care vine de unde mă așteptam mai puțin: de la aliatul meu, dl. viceprimar Constantin Bursuc.

Niciodată nu am intrat în polemici prin intermediul presei și nici nu o voi face. Consider că faptele vorbesc pentru mine. Dar pentru a nu lăsa ca unele afirmații nefondate să umbrească activitatea Primăriei municipiului Dorohoi, aduc la cunoștință publică următoarele:
·    nu am retras până în prezent nicio atribuție domnului viceprimar Constantin Bursuc;
·    nu am refuzat niciodată dialogul, dar voi refuza întotdeauna să discut cu viceprimarul prin intermediul presei. Nu asta așteaptă dorohienii de la cei pe care i-au ales;
·    nu voi mai tolera derapajele de la clauzele Protocolului USL și fac pe această cale un apel la respect reciproc.

Fiecare cetățean al municipiului are problemele sale particulare, parte dintre acestea putând fi rezolvate cu ajutorul Primăriei. De aceea invit colegii liberali să participe alături de echipa PSD la parteneriatul cu dorohoienii. În calitate de primar oricum voi face tot ce îmi stă în putere pentru a reda mândria Dorohoiului.

PRIMAR,
ing. Dorin Alexandrescu

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web