Dorohoi News Logo

Primarul Dumitru Chelariu și cadrele didactice din Pomîrla încântate de investiţia americanilor de la Racovăţ - VIDEO

Scoala Racovat_4

Modernizarea Școlii cu clasele I-IV din satul Racovăţ, comuna Pomîrla, care a avut loc joi, 16 mai 2013, a fost un prilej de bucurie atât pentru localnici și autorități locale cât și reprezentanții județului.

„Pentru mine ca și cadru didactic această investiție reprezintă totul pentru că aici muncesc și aici pot ajuta niște copii, îi pot învăța și îi pot aduce la adevărata realitate. Mă bucur că s-a reușit, cu ajutorul americanilor, o asemenea investiție. Este o binefacere pentru copiii din Racovăț care au șansa să își continue activitatea în această școală care era propusă pentru desființare. Noi suntem foarte bucuroși și le mulțumim din suflet.”, a fost „ecoul” cadrelor didactice din Racovăț.

Școala Racovăț a beneficiat de reabilitare totală, utilități (grupuri sanitare, centrală termică, etc…) partea electrică, acoperiș, geamuri și tot ce înseamnă finisajele ulterioare. Practic Școala este nouă și mai mult de atât, aceasta poate fi autorizată sanitar și poate obține autorizația de funcționare, fapt ce în județul Botoșani, în mediul rural, reprezintă încă în acest moment o problemă.

„Am realizat reabilitarea școlii cu acești oameni generoși, oameni deosebiți printr-un parteneriat special între Biroul de Cooperare Militara din cadrul Ambasadei SUA cu Consiliul Local Pomîrla și după cum vedeți am ajuns la final. Copiii se pot bucura, iar ani în șir vor trece pe aici generații. Pe această cale mulțumim în numele comunității, poporului american, reprezentanților Ambasadei Americane de la București și îi așteptăm mereu în mijlocul nostru, pentru a vedea rezultatele muncii lor, în parteneriat cu noi.”,
a declarat pentru Dorohoi News, Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomîrla.

Prezent la acest eveniment, prefectul judeţului Botoșani a fost foarte fericit și mulțumit de realizările din cadrul parteneriatului cu reprezentanții SUA.

„Sunt tare bucuros că există o asemenea colaborare cu ambasada Statelor Unite ale Americii. Eu am prins încă din mandatul trecut astfel de colaborări, când s-au reabilitat câteva dispensare din județul Botoșani. Este foarte important ca asemenea Școli să fie modernizate, pentru ca elevii să învețe în școli cu standard european. Noi am făcut demersurile necesare prin trimiterea unor scrisori din partea prefecturii către ambasadele de la București, iar de acum în mare măsură depinde și de autoritățile locale pentru ca asemenea reabilitări să fie și în alte localități din județ.”, a declarat pentru Dorohoi News, Costică Macaleți, prefectul județului Botoșani. (Andrei B.)



Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web