Dorohoi News Logo

Constantin Bursuc dispus să cedeze salariul de viceprimar pentru pensionari, persoane cu dizabilităţi și veterani

Constantin Bursuc-viceprimar-Dorohoi

Pensionarii, persoanele cu dizabilităţi și veteranii din Dorohoi vor beneficia în perioada următoare de subvenţii la abonamentele pentru transportul public local.

La iniţiativa viceprimarului Constantin Bursuc, la şedinţa de Consiliu Local de joi, 30 mai 2013, a fost supus votului un proiect de hotărâre care prevede reducerea abonamentelor pentru transportul public local a pensionarilor, persoanelor cu dizabilităţi și a veteranilor din municipiul Dorohoi.

De aceste abonamente subvenționate vor beneficia doar cei care vor depune o cerere la Primăria Dorohoi și vor solicita acest lucru. După ce depun această cerere, primăria va emite un document cu ajutorul căruia se vor putea procura abonamentele subvenționate de la firma de transport în comun.

Existând totuși unele discuții în ședința Consiliului Local, privitor la bugetul restrâns, viceprimarul Constantin Bursuc a susținut că în cazul în care banii alocați pentru aceste abonamente nu sunt suficienți, el este dispus să cedeze salariul de viceprimar pentru a completa bugetul pentru subvenționarea abonamentelor.

„În cazul în care fondurile sunt insuficiente pentru ca toți cetățenii care se încadrează în aceste categorii să poată beneficia de transportul local gratuit, atunci sunt dispus ca indemnizația mea de viceprimar, care este în cuantum de 2.800 lei, să fie donată în anul 2013 pentru suplimentarea fondurilor pentru acest proiect. Eu am făcut o afirmație luna trecută și am cerut să se grăbească lucrul la acest proiect de hotărâre, iar joi, în cadrul ședinței, am fost întrebat de către consilieri dacă sprijin în continuare acest lucru. Astfel fac o declarație publică că, în cazul în care fondurile sunt insuficiente pentru acoperirea costurilor pentru toți cetățenii care se încadrează în aceste categorii, îmi voi dona indemnizația de viceprimar. Sunt destule solicitări și pot zice că în fiecare zi vin la mine, la primărie, oameni care solicită ajutor și nu mă dau înapoi pentru că tot timpul am ajutat peroanele care mi-au cerut ajutorul.”,
a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Constantin Bursuc, viceprimarul municipiului Dorohoi. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

 

DorohoiNews.ro
local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web