Dorohoi News Logo

Incubatorul Tehnologic de Afaceri Dorohoi a aniversat un an de la deschiderea oficială - FOTO

ITA Dorohoi_un an_13

Incubatorul Tehnologic de Afaceri (ITA) Dorohoi a ajuns la aniversarea primului an de la deschiderea oficială, lucru pentru care miercuri, 12 iunie 2013, s-a organizat un eveniment în cadrul cărui s-a prezentat activitatea ITA Dorohoi și direcțiile viitoare de acțiune.

La acest eveniment a participat Constantin Bursuc, viceprimarul municipiului Dorohoi, Dorin Romeo Floareș, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, Narcis Tăbăcaru, șef Oficiu Teritorial pentru IMM-uri Iași, administratorul ITA Dorohoi și majoritatea firmelor incubate.

Incubatorul Tehnologic de Afaceri (ITA) din Dorohoi este o structură creată pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor aflate la început de activitate. La ora actuală ITA Dorohoi găzduiește 14 firme care sunt incubate pentru o perioadă de trei ani, urmând ca timp de alți doi ani să fie monitorizate.

Alături de sprijinul logistic necesar demarării activității ITA Dorohoi oferă un mediu favorabil creșterii afacerilor prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate, precum și primirea de asistență din partea administratorului SC RomActiv și a partenerului în administrare SC DAL Consulting SRL.

„Mă bucur că astăzi am reușit să ajung la Dorohoi, la un an de la deschiderea oficială a Incubatorului de Afaceri. Este o inițiativă bună, o inițiativă menită să ajute mediul de afaceri din Dorohoi și implicit județul Botoșani. Ea este adresată celor care își doresc să deschidă o afacere și marele avantaj este că acest incubator poate să le scadă facturile pentru birou, utilități, le oferă consultanță, practic este o inițiere în bussines susținută financiar din partea Guvernului.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Dorin Romeo Floareș, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani.

Pe parcursul primului an de funcționare ITA Dorohoi, au fost incubate un număr de 14 societăți comerciale. Activitatea acestora reflectă o diversitate a inițiativelor antreprenoriale din regiune. Inițiativele descrise pe larg în planurile de afaceri s-au văzut risipite în momentul în care piața a impus un set de constrângeri. Realitatea economică a perioadei actuale a determinat o maturitate a firmelor incubate în demersul lor de a se manifesta pe o piață competitivă. În această direcție, echipa implicată în administrare a încercat să vină în sprijinul firmelor incubate cu asistență managerială, oportunitate de finanțare și programe de formare.

„Astăzi am participat la aniversarea unui an de la deschiderea Incubatorului de Afaceri din Dorohoi, finanțat de Ministerul Economiei, prin programul de dezvoltare. Felicităm organizatorii și administratorul incubatorului, pentru acest eveniment. Cu această ocazie firmele incubate au aflat noi oportunități de finanțare din partea Ministerului Economiei prin Oficiile Teritoriale pentru IMM-uri și sperăm în creșterea numărului de firme incubate și în dezvoltarea mediului de afaceri. Cred că Incubatorul de Afaceri Dorohoi este pe drumul cel bun, cu toate dificultățile de început de drum, locația este foarte bună, sunt firme care au viziune și doresc să înființeze afaceri durabile și din câte văd există seriozitate și angajament atât din partea autorităților locale cât și din partea administratorului.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Narcis Tăbăcaru, șef Oficiu Teritorial pentru IMM-uri Iași. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro
local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web