Dorohoi News Logo

Ziua Eroilor comemorată în comuna Ibăneşti

Foto 1

Ca în fiecare an, cu prilejul zilei închinate eroilor care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru apărarea ţării, elevii Şcolii „Ştefan cel Mare”, din comuna Ibăneşti s-au strâns în număr mare pentru a marca acest important eveniment.

Îndrumaţi de cadrele didactice (prof. Vitcu Andrei), elevii au prezentat un program artistic constituit din cântece patriotice şi poezii închinate eroilor neamului, iar apoi au depus coroane de flori la monumentele eroilor din comună. La această manifestare a participat domnul primar ing. Romică Magopeţ împreună cu membrii Consiliului Local, doamna Director prof. Mariana Magopeţ, cadrele didactice și referentul cultural Aiacoboaie Viorel.

Adresându-se celor prezenţi, domnul primar ing. Romică Magopeţ a menţionat că „Astăzi este o zi deosebită pentru întreaga ţară datorită dublei semnificaţii: din punct de vedere religios astăzi sărbătorim Înălţarea Domnului, iar din punct de vedere al sărbătorii naţionale comemorăm Eroii Neamului. Încă din 1920, sărbătoarea Înălţării Domnului primeşte statutul de sărbătoare naţională pentru a comemora eroii neamului căzuți la datorie. Cinstirea eroilor este o datorie sacră a fiecărui cetăţean, un semn de recunoştinţă față de toţi cei care de-a lungul veacurilor, cu sacrificii umane şi materiale au creat o stare de spirit, un sentiment al eroismului şi al dăruirii de sine. Prin implicarea copiilor în această manifestare cultural-artistică avem certitudinea că tânăra generație conștientizează datoria morală pe care trebuie să o avem față de înaintași, față de trecutul nostruˮ.

Sărbătoarea Înălțării Domnului – Ziua Eroilor reprezintă un moment deosebit de important pentru credincioșii ibănișteni prin prisma faptului că astăzi se serbează și hramul localității.

 

DorohoiNews.ro
local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web