Dorohoi News Logo

Dorohoi: Concursul serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență desfășurat pe Stadionul municipali - FOTO

Concurs SVSU la Dorohoi_18

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al Judetului Botosani cu sprijinul Consiliului Judetean Botosani a organizat, vineri 14.06.2013, pe stadionul „1 Mai” din municipiul Dorohoi, etapa județeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta.

La startul competiției s-au aliniat nouă echipaje formate din membrii serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta din localitățile:  Șendriceni, Ibănesti, Hiliseu-Horia,  Cordăreni, Bucecea, Ștefănești, Vf. Cîmpului, Todireni și Văculești. Concursul a constat in sustinerea a trei probe practice, respectiv pista de îndemânare si viteză, ștafeta de 4x100 m si dispozitivul de intervenție. În urma desfasurarii competitiei, locul I a fost obtinut de echipajul serviciului voluntar pentru situatii de urgenta al orasului Bucecea.

Pe a doua treapta a podiumului a urcat echipajul din comuna Ibănești, iar pe cea de-a treia, serviciul voluntar pentru situatii de urgenta din orașul Ștefănești. Câstigatorii au primit premii în bani, cupe, medalii si diplome din partea Consiliului Judetean Botosani. Pentru spiritul de echipa de care a dat dovada in timpul desfasurarii concursului, echipajul din comuna Cordăreni a obtinut Cupa „Fair Play”.

Serviciile private pentru situatii de urgenta au fost reprezentate de ANRSPS  Bucecea si SC Modern Calor SA Botoșani, pe locul întâi clasâdu-se serviciul privat al SC Modern Calor SA Botoșani. In calitate de castigatori ai etapei judetene, echipajul serviciului voluntar pentru situatii de urgenta al orasului Bucecea si cel al serviciului privat pentru situatii de urgenta al SC Modern Calor SA vor reprezenta judetul Botosani la faza interjudețeană a concursului, care se va desfășura luna viitoare, în Iași.

„Concursul urmăreşte asigurarea pregătirii pentru intervenții  în situații de urgență ce se pot produce pe teritoriul județului Botoșani, a tuturor membrilor din serviciile voluntare și private. Participarea celor mai buni și curajoși voluntari, nivelul de pregătire și dârzenia cu care s-au prezentat la acest concurs demonstrează că siguranța cetățenilor este pe mâini bune”, a declarat pentru Dorohoi News, Lt. Colonel  Radu Ţipişcă, Inspecţia judeţeană a I.S.U. Botoşani.

 

DorohoiNews.ro
local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web