Dorohoi News Logo

Dorohoienii de pe strada Lt. Andrei pot răsufla ușurați! S-a aprobat reabilitarea lucrărilor de modernizare

Dorin Alexandrescu FOTO

În ședința extraordinară a Consiliului Local ce a avut loc astăzi, 17 iunie 2013, s-au aprobat lucrările pentru strada Lt. Andrei - Proiect de hotărâre privind aprobare proiect în fazele SF + PT + DE + DL și DTAC, precum și aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru ob. de inv. „Canalizare menajeră str. Lt. Andrei, mun. Dorohoi, jud. Botoșani”.

„Astăzi s-a aprobat reabilitarea străzii Lt. Andrei și sper să poată începe cât mai repede. Pe proiectul de reabilitare a municipiului Dorohoi, cu finanțare europeană, erau prevăzute numai lucrări de reabilitare (stradă și trotuare) însă am vrut ca din banii CL să facem și canalizarea.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Pentru a urgenta reabilitarea străzii Lt. Andrei, s-a apelat la bani publici, fiind și un tronson relativ mic, lucru care nu s-a putut repeta și în alte zone deoarece sunt lucrări mari, de anvergura și se așteaptă lucrările de pe Masterplan.

Deși până acum s-a realizat foarte puțin, treptat vor începe toate lucrările din proiectul PIDU, care acum sunt oarecum blocate de modernizarea rețelelor de apă și canalizare.

„Lucrările de reabilitare urbană, asta însemnând străzi și trotuare, sunt făcute în succesiunea proiectului PIDU și sper să fie devansate de lucrările care se fac prin Masterplan. În același context lucrările de reabilitare a străzii ar fi putut să înceapă și pe străzile Nicolae Titulescu și Luceafarului, fiind mai multe exemple de acest gen, însă doresc din toată inima să le pot corela cu lucrările care se vor face pe Masterplan.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

 

DorohoiNews.ro
local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web