Dorohoi News Logo

Peste 200 de copii din Pomîrla premiați de Gică Grădinaru în cadrul festivității de sfârșit de an școlar

Festivitate de premiere la Pomirla_04

Copiii din Pomîrla s-au bucurat sâmbătă, 22 iunie 2013, de o festivitate deosebită, care a marcat sfârșitul anului școlar 2012-2013. Aceasta a fost organizată cu ajutorul autorităților locale și în special a primarului Dumitru Chelariu, în noul amfiteatru din Pomîrla, care a fost construit prin fonduri europene și a avut ca oaspeți de seamă pe Grădinaru Gică, prodecan al Facultăţii de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, un om al acestor locuri.

„Sâmbătă, în cadrul ceremoniei de sfârșit de an școlar, am avut bucuria să avem în mijlocul nostru pe domnul prodecan al Facultăţii de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi. Vreau să îi mulțumesc din suflet pe această cale pentru că ne-a onorat cu prezența și vreau să îi transmit că de fiecare dată a fost, este și va fi bine primit în aceste locuri în care el a copilărit.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomîrla.

Gica Grădinaru a împărțit elevilor din Corjăuți și Pomîrla, cărți în valoare de peste 10000 lei. Acesta a suportat și a sponsorizat premiile a peste 200 de copii din Pomîrla și aproximariv 50 de elevi din Corjăuți.

„Gestul domniei sale este unul deosebit, un gest de respect față de actul educațional, un gest de generozitate față de copii și de meleagurile natale. Nu putem decât să ne mândrim cu faptul că de aici, din această zonă, au plecat personalități distinse ca domnia sa, care ne reprezintă cu cinste zona și județul atât pe plan național cât și pe plan internațional.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomîrla.

Gică Grădinaru s-a născut la 18 mai 1954 în satul Corjăuţi din cadrul comunei Pomârla unde există o şcoală de 8 ani înfiinţată încă din anul 1914. Această şcoală a fost absolvită de Grădinaru Gică în anul 1970. A continuat studiile la Dorohoi la Liceul de Cultură generală nr. 2 (fostul şi actualul liceu „Regina Maria”), secţia reală, absolvindu-l cu succes în anul 1974.
  
Între anii 1976 – 1980 a fost student la Institutul Agronomic din Iaşi, Facultatea de Horticultură, la absolvirea căreia  a susţinut examenul de diplomă la disciplina Pomicultură, obţinând nota maximă. După ce a fost timp de două mandate decan al Facultăţii de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, este în prezent prodecan al aceleași instituții. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

 

DorohoiNews.ro



local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web