Dorohoi News Logo

Singura elevă din Dorohoi care a obținut nota maximă la Evaluarea Națională va continua studiile la Iași

Surigiu Rafaela_Dorohoi

Eleva din Dorohoi care a obținut media zece în urma Evaluării Naționale este Diana Rafaela Surigiu, absolventă a Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi.

Diana a participat în fiecare an la concursuri și olimpiade și consideră că examenul a fost unul cu subiecte ușoare comparativ cu cele din anii precedenți. „Examenul a fost unul ușor, peste care am reușit să trec cu bine datorită unui studiu intens, mai ales în ultimul an, cînd făceam pregătire zilnic la limba română și matematică. Cred că oricine putea obține note mai mari”, a mărturisit Diana.

Pentru viitor, Diana a ales să urmeze cursurile Colegiului Național “Garabet Ibrăileanu” din Iași, profilul chimie-biologie, fiind atrasă de științele exacte. „În primul rînd m-am gîndit că acolo sunt mai multe posibilități și oricum voi rămîne acolo la facultate”, a mai adăugat Diana Surigiu. Adolescenta consideră că examenul „trebuie privit cu seriozitate pentru că de el depinde viitorul nostru, iar cu un program de studiu respectat cu strictețe și rezultatele vor fi pe măsură”.

Anul acesta, Diana a participat la olimpiada de limba engleză, unde a obținut locul II la faza județeană. (Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro


Redacția Dorohoi News: Comentariile au fost restricţionate la această ştire! Mulţumim pentru înțelegere!

 

DorohoiNews.ro



local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web