Dorohoi News Logo

Primăria Municipiului Dorohoi – o nouă deschidere europeană - FOTO

Primăria Municipiului Dorohoi – o nouă deschidere europeană

Sub semnul cooperării și al solidarității europene, o delegație condusă de primarul municipiului Dorohoi, dl. Dorin Alexandrescu, a participat la Conferința ”JOOGLE –Join Generation for Getting Legality in Europe” în Quindici, Italia, în intervalul 21-24 noiembrie 2013, pentru a pune bazele unui nou parteneriat european.

Conferința a marcat debutul unui proiect cu finanțare europeană prin care primăriile din Quindici (Italia), Kamez (Albania), Dorohoi (România), Kucove (Albania) și Berkovitsa (Bulgaria) s-au înfrățit, punând bazele unui parteneriat pe tema legalității. Scopul proiectului este de a crea o adevărată rețea europeană de protejare a cetățenilor, de respectare a legii și de formare a unei veritabile culturi a legalității.

Delegația din Dorohoi a impresionat prin abordarea punctuală și profunda cunoaștere a tematicilor europene pe tema legalității, participând la un schimb de experiență fructuos, care va continua și în 2014.

Conferința s-a încheiat printr-o ceremonie deosebită în care s-a semnat documentul de înfrățire a celor 5 localități și s-au rostit discursuri emoționante.

Dl. Dorin Alexandrescu a salutat, în discursul său, această inițiativă și a subliniat necesitatea colaborării europene și a luptei comune pentru o lume mai bună: ”Sunt deosebit de onorat că astăzi, împreună, punem bazele unui parteneriat european, de o importanță deosebită pentru comunitățile noastre. Pentru a impune valorile europene, la care aderă comunitățile noastre, sunt necesare aceste proiecte care vizează siguranța cetățeanului, siguranța că vom avea un viitor mai bun. Prin comunicare, prin aplicarea principiilor acestui proiect vom aduce acea liniște cetățenilor din comunitățile noastre.”

DorohoiNews.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Like”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.

 



local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web