Dorohoi News Logo

Dorohoiul de altădată - Amintiri despre trecut

Dorohoi VECHI

“Dorohoiul de altădată”, campania de reconstituire a istoriei oraşului, prin fotografie, a mai “recuperat” cu ajutorul profesorului Ilarion Mandachi încă o fotografie document, martoră vizuală a trecutului nu prea îndepărtat. Această clipă, imortalizată pe hârtie fotografică, ne dovedeşte, după mai bine de treizeci de ani, faptul că, timpul a trecut cu repeziciune şi sunt momente despre care, cu greu ne mai aducem aminte, de parcă ne-am fi pierdut memoria. Viaţa, cu bune şi cu rele, este o continuă călătorie, prin care ne dorim să descoperim cât mai multe, să realizăm lucruri măreţe pentru noi şi urmaşii noştri, important este să nu uităm cine suntem şi de unde am plecat.

Fotograful din trecut, a surprins „glasul” oraşului, freamătul lui, aşa cum era atunci, Marius Petrescu, în încercarea de a crea un arc peste timp, ne redă prin fotografie, realitatea zilei de azi. Generaţia actuală, dar, şi generaţiile viitoare, având astfel posibilitatea să cunoască, cu ajutorul fotografiei, istoria acestei aşezări.

Solicităm acelor cititori, care deţin fotografii, vederi, cărţi poştale, cu aspecte ale trecutului istoric al oraşului, să le trimită pe adresa redacţiei Dorohoi News, pentru a fi făcute publice.

DorohoiNews.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Like”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.

 



local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web