Dorohoi News Logo

Trei intervenții ale pompierilor dorohoieni și 14 ale SMURD Dorohoi în perioada Crăciunului

Interventie pompieri

În perioada 24 - 26 decembrie 2013, echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi au executat trei misiuni de stingere a unor incendii izbucnite în Mileanca, Concești și Cordăreni. Totodată în aceeași perioadă au fost executate și 14 intervenții ale SMURD Dorohoi și cinci ale SMURD Săveni.

Prima intervenție dintre acestea a avut loc miercuri, 25 decembrie 2013, în comuna Mileanca, unde au fost distruse bunuri în valoare de 2500 de lei, iar bunurile salvate au fost în valoare de 3000 de lei. Cauza probabilă a incendiului a fost o petardă sau jocul copiilor cu focul.

Cea de-a doua intervenție a fost tot miercuri, 25 decembrie 2013, în Concești, incendiu care a provocat pagube de circa 6500 de lei, fiind salvate bunuri în valoare de aproximativ 25000 de lei. Incendiul a fost provocat cel mai probabil de un scurt circuit electric, de la un aparat electrocasnic defect.

La aceste două intervenţii au participat şi cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Darabani.

Ultima intervenţie a fost joi, 26 decembrie 2013, în comuna Cordăreni, unde a luat foc o casă de locuit, fiind afectate bunuri în valoare de 15000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate fiind de 65000 de lei. Cauya probabilă a producerii incendiului a fost o suprasolicitare a instalaţiei electrice.

„În această perioadă, cetăţenii sunt sfătuiți să evite jocul cu focul deschis, să aibă atenţie sporită la petarde şi la curățarea coșurilor de fum. Totodată trebuie supravegheate suprasolicitările instalațiilor electrice şi a improvizațiilor prost-calitative a instalaţiilor folosite în această perioadă.”, a declarat pentru Dorohoi News, maior Sorin Barbacariu, comandant Detașament Pompieri Dorohoi.
 (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro



DorohoiNews.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Like”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web