Dorohoi News Logo

Botoșaniul se află printre județele din România cu cele mai puține benzinării

benzinarie

Bistrița Năsăud este lider la acest capitol, cu doar 11 stații de alimentare. Nici Tulcea sau Botoșani nu stau mai bine, având, potrivit datelor centralizate de zf.ro, aici fiind 12, respectiv 13 benzinării. Statistica cuprinde cele mai importante companii petroliere de pe piața din România: Petrom, Rompetrol, MOL România şi Lukoil România.

Bucureștiul are cele mai multe benzinării din țară, cu 121 de stații, de două ori mai multe decât următoarea regiune din clasament. În județul Constanța sunt 59, în timp ce în Prahova (locul 3) sunt 55.

În România funcţionează peste 2.000 de benzinării. Cea mai mare reţea de benzinării este controlată de Petrom şi este for­mată din 542 de staţii. Rompetrol este al doilea mare jucător din această piaţă, cu un total de 405 puncte de alimentare. Lukoil are o reţea formată din 301 staţii, iar MOL România este prezent cu 143 de puncte de alimentare.

Petrom este cea mai activă companie din Capitală, cu 60 de puncte de alimentare, urmată de ruşii de la Lukoil, cu 30 de staţii, şi de grupul MOL, cu 21 de benzinării, mai scrie zf.ro.



DorohoiNews.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Like”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web