Dorohoi News Logo

Lucrările de modernizare a DJ Pădureni - Coșula- Buda și Mănăstirea Coșula inspectate de președintele CJ, Florin Țurcanu - FOTO

foto drum+manastire (1)

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu a efectuat, joi, în cadrul obișnuitelor vizite în teren, o supervizare a modului în care se derulează lucrările la două obiective de investiții din județul Botoșani.

Este vorba despre stadiul lucrărilor la obiectivul „Modernizare drum județean 208 H Pădureni- Coșula- Buda”, în lungime de 4 km. Obiectivul este în curs de execuție, fiind realizate lucrări în proporție de 70%. Finanțarea provine de la Uniunea Europeană, prin POR 2007- 2013, Axa prioritară 2- “Îmbunătățirea infrastructurii de transport regionale și locale”, Domeniul major de invervenție 2.1.- “Reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri județene, străzi urbane- inclusiv construcția/ reabilitarea șoselelor de centură”. Contractul a fost încheiat în aprilie 2013, cu SC Enviro Construct SRL Iași, în valoare de 11.600.951 lei inclusiv TVA.

Un al doilea obiectiv vizitat de președintele Consiliului Județean Botoșani a fost Mănăstirea Coșula. Contractul de execuție al lucrărilor la obiectivul “Reabilitarea și valorificarea durabilă a obiectivului de patrimoniu Complexul Monahal Coșula” a fost încheiat cu SC Victor Construct SRL Botoșani, ordinul de începere a execuției lucrărilor fiind semnat pe data de 7 mai 2014. Valoarea contractului este 12.489.170 lei, inclusiv TVA. Proiectul este finanțat cu fonduri europene pe POR 2007- 2013, axa prioritară 5- Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul major de intervenție 5.1.- Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum și crearea/modernizarea infrastructuilor conexe.

Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani s-a declarat mulțumit de modul în care se derulează lucrările, astfel încât, la final, botoșănenii să beneficieze de lucrări de calitate.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web