Dorohoi News Logo

Amintiri despre trecut – „Dorohoiul de altădată” - urme ale lumii de Ieri în lumea de Azi - FOTO

Trecut si prezent 01

Subiectul noii imagini „recuperate” ca urmare a campaniei de reconstituire a istoriei oraşului, prin fotografie – „Dorohoiul de altădată”, este Complexul 6 Martie, de jur-împrejurul căruia roiesc oamenii, concitadinii noştri, părinţii... bunicii... rudele sau vecinii unora dintre noi.

O frântură din „buricul” târgului, această „amintire”, revine în memoria noastră, graţie fotografiei, peste care a trecut câteva decenii, fotografie pusă la dispoziţia redacţiei Dorohoi News de prof. Ilarion Mandachi, Roşca Velea Alexandru şi Marius Petrescu, care, caută în lumea de Azi urme ale lumii de Ieri - fotografii, vederi, cărţi poştale, cu aspecte ale trecutului Dorohoiului.

Ce detalii ne mai revelează cadrul din trecut? În prim plan, magazinele care au rezistat până în prezent... calmul oraşului de odinioară, doar o singură maşină, în urma căreia, un bărbat care se foloseşte de un baston, trage un căruţ (probabil cu o butelie), postaşul care cu geanta pe umăr, plin de griji şi responsabilitate pare că se odihneşte la umbra clădirii unde în trecut era un magazin de încălţăminte...

Amintiri... nostalgii... adânc implantate în memoria celor care au trăit aceste vremuri, a celor care îşi mai amintesc despre aceste locuri.

Alăturam Trecutului de atunci un Prezent de acum, lăsându-l pe cititor să interpreteze imaginile şi – dacă doreşte – să comenteze, completând cu informaţii şi detalii istoria acestor locuri. Solicităm acelor cititori, care deţin fotografii, vederi, cărţi poştale, cu aspecte ale trecutului istoric al oraşului, să le trimită pe adresa redacţiei, pentru a fi făcute publice. (Marius P.)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web