Dorohoi News Logo

Primim la redacție: Cât costă să lași un copilaș la toaletă... ?

copil la toaleta

Am primit pe adresa redacţiei Dorohoi News, o sesizare venită din partea unui cititor al publicaţiei noastre, cu dorinţa de a fi publicată pe site-ul nostru. Redăm integral acest text:

Nu este genul meu să îmi spun nemulțumirile în mod public, însă experiența pe care am avut-o recent, mă face să aștern în scris câteva gânduri, cu speranța că, poate cândva ceva se va schimba...

Mă plimbam în orașul nostru, cu fetița mea de 2 ani, care la un moment dat, mi-a spus că are nevoie la baie. Știind că de obicei copiii de vârsta ei cer asta în ultimul moment, primul meu gând a fost să  duc la cea mai apropiată toaletă, în cazul de față, cea de la un restaurant. Intru cu ea și văd un grup de bărbați la intrare. Pentru a fi politicoasă, fără să mă gândesc la un eventual absurd refuz, cer permisiunea de a folosi toaleta.
„Nu” mi se răspunde, „e blocată”.
Crezând că glumește, întreb zâmbind:
„E blocată?”
Și de-aici începe ce e mai frumos. Acel domn, care nu sunt sigură cine era… nu știu dacă era patronul sau un angajat, (am considerat pe moment că e patronul, având în vedere autoritatea cu care mi-a vorbit) a început să țipe la mine:
„Da, ce, doamnă, aici e toaleta primăriei ???”
Am fost uimită de tonul cu care mi-a răspuns, de parcă am făcut o infracțiune că am încercat să folosesc toaleta lor, și de faptul că un așa restaurant nu primește un copil de 2 ani la toaletă. Am fost de-a dreptul ȘOCATĂ!!! Am plecat repede, gândindu-mă că trebuie totuși să rezolv cumva problema fetiței mele, și le-am spus:
„Nu așa vă faceți clienți!”
La care am primit un răspuns la fel de uimitor și pe același ton:
„Da’ nu mă interesează, doamnă!”
Ok… nu ăsta este interesul unui restaurant ??? Atunci nu se va supăra dacă spun că piciorul meu nu va mai călca în acel restaurant nici pentru a folosi toaleta, nici pentru a face consumație. Dacă domnii de acolo nu au respect pentru un copil nevinovat care are nevoie la baie, de unde să știu că au respect pentru clienții lor?
Poate că nu sunt obligați să dea voie trecătorilor să folosească toaleta... însă situația ar fi fost cu totul alta dacă mi se răspundea ceva de genul: „Doamnă, ne pare rau… politica noastră este că nu primim la toaletă decât consumatorii… vă înțelegem dar nu avem cum să vă ajutăm”.
După toate astea, rămâne o întrebare: Oare când vom fi și noi, românii destul de politicoși și educați astfel încât să trăim în armonie, să nu mai țipăm unii la alții și să ne pese de cel de lângă noi, măcar puțin…?
Era vorba doar de un minut la baie pentru un copil de 2 ani….

PS: Pentru cei curioși, am rezolvat problema fetiței mele în cel mai apropiat petic de iarbă. Dacă știam ce o să întâmpin, mergeam direct acolo!


NOTĂ: Dorohoi News nu-şi asumă răspunderea pentru conţinutul mesajului primit pe adresa redacţiei noastre şi publicat mai sus.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web