Dorohoi News Logo

Campanie a poliţiştilor botoşăneni pentru prevenirea furturilor de animale în mediul rural

Campanie politisti botosaneni_3

Prevenirea furturilor de animale reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani pentru anul 2014.

În acest context, luni, 16 iunie a.c., poliţiştii din cadrul IPJ Botoşani – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Secţia Rurală nr.1 Botoşani au desfăşurat activităţi de informare şi responsabilizare a cetăţenilor cu privire la riscurile care conduc la comiterea furturilor de animale şi consecinţele acestor fapte.

Acţiunea s-a desfăşurat pe raza comunelor Curteşti şi Cristeşti.

Proprietarii au fost atentionaţi cu privire la faptul că animalele lăsate nesupravegheate pe păşuni sau pe marginea drumului constituie o pradă uşoară pentru hoţi, iar existenţa unor obiceiuri în comunităţile locale, privind locul de păşunat al animalelor, implică riscuri în ceea ce priveşte siguranţa acestora.

Proprietarilor de animale le-au fost înmânate materiale de campanie, cu sfaturi preventive.
În perioada următoare, poliţiştii botoşăneni vor defăşura acţiuni similare în întregul judeţ.

PENTRU A PREVENI FURTURILE DE ANIMALE, POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ:

-Pe cât posibil, în timpul nopţii, asiguraţi iluminatul în zonele din gospodărie unde lăsaţi animalele.
-În timpul nopţii, asiguraţi cu sisteme de închidere / încuiere uşile anexelor gospodăreşti unde ţineţi animale.
-Evitaţi să amplasaţi adăposturile pentru animale la distanţă mare de locuinţă sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora!
-Animalele lăsate nesupravegheate pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumurilor constituie o pradă sigură pentru hoţi! Nu le creaţi această posibilitate!
-Dacă plecaţi de acasă, rugaţi un vecin sau o rudă să vă supravegheze gospodăria.
-Nu permiteţi accesul în gospodărie a vânzătorilor ambulanţi sau a celor care se recomandă a fi cumpărători de animale sau de produse agricole!
-Dacă vă hotărâţi să vindeţi un animal din gospodărie, nu-l oferiţi în schimbul unei promisiuni de plată ulterioară, încasaţi banii în momentul vânzării!
-Dacă totuşi aţi fost victima unei astfel de infarcţiuni, apelaţi DE ÎNDATĂ numărul unic pentru urgenţe 112!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web