Dorohoi News Logo

Vizita premierului Victor Ponta la Botoșani, primul pas către redeschiderea vămii Racovăț - FOTO

Vama Racovat_4

Demersurile parlamentarilor Andrei Dolineaschi și Doina Federovici prind contur odată cu redeschiderea lucrărilor la vama Racovăț.

„Mulțumesc premierului și parlamentarilor care au susținut și susțin deschiderea punctului vamal Racovăț, obiectiv important pentru comunitatea noastră și pentru județul Botoșani în general. După patru ani de așteptare se pare că lucrurile prind contur și se estimează finalizarea lucrărilor în luna august. Ne punem speranțe că de această dată constructorul va duce la bun sfârșit lucrarea în termenul stabilit iar oficialitățile regionale vor face tot posibilul să redeschidă oficial punctul vamal anul acesta. Am văzut o preocupare deosebită din partea conducerii ANAF Regionala Iași, instituție în subordinea căreia se regăsește această vamă. Avem deja proiecte transfrontaliere cu parteneri din Ucraina iar pe viitor există posibilitatea implementării unor proiecte importante pentru comunitățile locale din județul Botoșani și din Ținutul Herței. Sunt multe argumente de ordin economic, social, cultural și nu în ultimul rând istoric care fac imperios necesară redeschiderea acestei porți către Ucraina”, a declarat Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.

Redeschiderea lucrărilor la vama Racovăț au început miercuri, 18 iunie 2014.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web