Dorohoi News Logo

Municipalitatea a finalizat lucrările de recalibrare profil albie Jijia pe teritoriul municipiului Dorohoi - FOTO

Regularizare rau Jijia_Dorohoi_06

Primăria Municipiului Dorohoi a reușit ca în colaborare cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani să efectueze lucrări de recalibrare profil albie Jijia pe teritoriul municipiului Dorohoi.

Aceste lucrări s-au executat în perioada 20 mai 2014 – 20 iunie 2014, pe o lungime de aproximativ 300 de metri amonte și aval de conducta de canalizare din strada Venus. Colaborarea celor două instituții s-a referit la faptul că Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani a venit cu utilajele, un excavator, un buldoexcavator și mașini care au transportat pământul, iar Primăria Dorohoi a contribuit cu motorina.

Ținând cont și de faptul că Prefectura Botoșani a acordat municipiului Dorohoi, pentru lucrările de deszăpezire efectuate în iarna anului 2013-2014, o cantitate de 3,3 tone de combustibil, din care a mai rămas, s-a hotărât ca să se facă o recalibrare a albiei râului Jijia și în zona confluenței cu râul Buhai și în aval de confluența cu râul Buhai, lucrările întinzându-se până la final pe o lungime de aproximativ 500 de metri.

„În urma intervențiilor repetate pe care le-am făcut în ceea ce privește regularizarea pâraielor care traversează municipiul Dorohoi, am reușit ca anul acesta să prindem într-un proiect comun, regularizarea unei porțiuni din râul Jijia și asta în zona unde era un obstacol în deversarea apei și anume locul unde trecere conducta de canalizare a orașului. Acest lucru a fost posibil și datorită faptului că am depășit prevederile care erau trecute în proiect, deoarece am avut rezerve de motorină din iarna 2013-2014.”, a declarat pentru Dorohoi News, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web