Dorohoi News Logo

Vizita lui Ponta la Botoșani, benefică pentru Dorohoi: Finanțare primită pentru reabilitarea străzii Colonel Vasiliu!

Dorin Alexandrescu - Victor Ponta

Cu ocazia vizitei primului-ministru Victor Ponta și a vicepremierului Liviu Dragnea la Botoșani, 24 de primării din județul Botoșani, printre care și Primăria municipiului Dorohoi, au semnat contracte de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Cu ocazia aceastei vizite, au fost semnate un total de 31 de proiecte de investiţii noi la Prefectura Botoșani, în prezența lui Mihai Busuioc, secretarul general adjunct al Ministerului Dezvoltării. Contractul de finanțare semnat de Primăria Dorohoi se referă la reabilitarea străzii Colonel Vasiliu, respectiv canalizarea pluvială, trotuarele și trama stradală.

„Astăzi am semnat contractul de finanțare, cu o sumă mai mică la început, pentru a putea demara procedurile de proiectare și de licitație a reabilitării străzii Colonel Vasiliu. În acest proiect care are o valoare de 7.000.000 lei, sunt prinse canalizarea pluvială, trotuarele și trama stradală care trebuie să reziste la traficul greu.”, a declarat pentru Dorohoi News, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Conform administrației locale aceste lucrări trebuie coroborate cu lucrările care trebuie făcute pe master planul județului, a conductei de apă și de canalizare menajeră. Dacă în perioada imediat următoare se vor demara lucrările pe reabilitare și pe extinderea rețelelor de apă în municipiul Dorohoi va fi un lucru benefic pentru că începând de anul viitor aceste lucrări vor putea fi efectuate în paralel.

„Proiectul sper sa îl obțin într-o lună de zile, în luna septembrie să putem demara procedura de achiziție, iar începând de anul viitor s-ar putea începe lucrul pe strada Colonel Vasiliu. Poate este una din problemele pe care mi le doream de mult rezolvate dar care au fost și condiționate de faptul că pe acea zonă nu erau rezolvate problemele de canalizare și de alimentare cu apă.”, a declarat pentru Dorohoi News, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web