Dorohoi News Logo

Primăria Dorohoi dă startul construirii celor 24 de locuințe sociale. Vezi cine a câștigat licitația!

proiect_Casa sociala_Dorohoi

Primăria Dorohoi a semnat miercuri, 13 august 2014, contractul de finanțare pentru cele 24 de case, locuințe sociale, care fac parte din programul construcțiilor de locuințe sociale finanțat prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Primul tronson de 10 case va fi construit în cartierul Dumbrava Roșie, în zonele unde deja există căi de acces, rețea de gaz metan, conductă de apă și canalizare. Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat luni, 18 august 2014, iar conform autorităților locale, până la sărbătorile de iarnă, primele 10 case să fie finalizate pentru a putea fi predate către beneficiarii locuințelor sociale.

Pentru construirea acestor locuințe s-a înscris un număr de nouă firme care și-au depus ofertele, în urma cărora s-a stabilit câștigătorul. Firma care a câștigat, totodată depunând oferta cea mai avantajoasă, este SC CORNELL`S FLOOR SRL Roma. Aceasta a depus oferta financiară de 2.044.617,38, având un procent din valoarea estimată de 64,88%. Pe podium s-au mai clasat și firmele SC Test Prima SRL Suceava (2.289.502,08 – 72,66%) și SC Victor Construct SRL Botoșani (2.292.801,60 – 72,76%).

„Încercăm să la facem cât mai repede. Avem deja disponibili 1.000.000 lei cu care începem lucrările. Sursa de finanțare este prin Ministerul Dezvoltării pe domeniul locuințe sociale și aici insist pentru a nu se confunda cu locuințele pentru tineri și anume ANL-uri. În acest caz, al locuințelor pentru tineri, în regim ANL, avem documentație depusă spre aprobare de 48 de apartamente pentru care așteptăm o decizie favorabilă în acest an sau pentru anul 2015 pentru a putea începe lucrările.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Casele în regim social vor fi înmânate în funcție de cereri și de evaluările care se vor face în comisia socială. Această comisie va fi stabilită prin Hotărâre de Consiliu Local, apoi se va aproba lista în Consiliul Local, cu locuințe sociale și după aceste lucruri vor fi repartizate în ordinea punctajelor celor care sunt cel mai bine clasați. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web