Dorohoi News Logo

Parcul Cholet se extinde! Dorin Alexandrescu: „Va fi o zonă verde, de prelungire a parcului” - FOTO

Zona riverana Parcului Cholet Dorohoi_01

După cum toți dorohoienii știu, administraţia locală reabilitează Parcul Cholet din Dorohoi, fapt pentru care parcul va trece printr-un proces de extindere și modernizare.

Proiectul conţine mărirea suprafeţei parcului, a spaţiului de joacă, plantări masive de arbori şi arbuşti noi. Vor fi construite alei noi, un foişor şi o intrare secundară în parc, iar mobilierul urban, corpurile de iluminat şi echipamentele de joacă vor fi refăcute.

Prin această modernizare și extindere a parcului s-a ajuns la zona învecinată cu zona pe care toți dorohoienii o știu drept „Valea Țiganului”. Este vorba de zona verde, riverană cu Parcul Cholet și Spitalul Municipal Dorohoi, zonă care, la cererea autorităților locale, a fost supusă unei curățenii și igienizări „aprige”.

„Este o acțiune în principiu de ecologizare a zonei adiacente Parcului Cholet și aici mă refer la zona verde riverană cu parcul și cu Spitalul Dorohoi și vreau să fac acolo în primul rând o curățenie, o igienizare și salubrizare a zonei. Vreau ca pe viitor și acea zonă să poată fi un altfel de parc, un parc adiacent sau o zonă de prelungire a Parcului Cholet prin amenajarea acestui spațiu ca un spațiu de parc mai împădurit. Este o problemă în acea zonă și cu alunecările de teren, vom vedea cum vom rezolva acest aspect dar în primul rând în acea zonă deja se lucrează și se poate vedea că acel loc este unul foarte frumos dar care nu a fost până acum pus în valoare din cauza vegetației crescute necontrolat.”, a declarat pentru Dorohoi News, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Pe această porțiune s-a trecut la înlăturarea plantelor crescute fără nicio noimă, care insufla un aspect de „junglă”, urmând ca autoritățile locale să facă o așa numită „prelungire” a parcului, cetățenii putându-se bucura de arbuști, copăcei și iarbă bine îngrijită, în vecinătatea parcului Cholet. Prin această zonă, autoritățile vor să lege Parcul Cholet de scările care fac legătura dintre cartierul Plevna și centrul orașului. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web