Dorohoi News Logo

Amintiri despre trecut – „Dorohoiul de altădată” - Piaţa

Dorohoi Piata ieri

Hoinărind printre amintiri, readucem în atenţia cititorilor Dorohoi News, o fotografie în care regăsim PIAŢA. O fotografie „recuperată” recent, în cadrul campaniei „Dorohoiul de altădată”, prin care se urmăreşte a reconstitui o istorie a Dorohoiului, prin imagini ale clădirilor şi locurilor oraşului de altădată, o imagine pe care fotograful, din trecut, a imortalizat-o, purtându-ne astăzi, într-o călătorie în timp şi spaţiu, întorcându-ne prin amintiri, în anii ’80, scoţând din neantul uitării, platoul de legume-fructe şi produse alimentare şi nealimentare, cât şi produse industriale şi meşteşugăreşti.

Ce detalii ne mai revelează cadrul din trecut? Blocul de garsoniere, din vecinătatea actualului Bazar, încă nu era construit, în fundal, pe blocuri remarcam antenele care captau un singur post de televiziune (eventual ceva din fosta URSS), iar, dacă analizăm atent fotografia, remarcăm faptul că, piaţa nu era închisă (cum este în prezent), chioşcurile nefiind unite. Despre sărăcia din piaţa, nu putem să ne pronunţăm, necunoscând ziua din săptămână şi ora la care a fost imortalizat momentul, lipsa frunzelor din coroanele copacilor, făcându-ne să credem că era toamnă sau primăvară. Am încercat să fotografiem cum arată piaţa acum, din acelaşi unghi, pentru a facilita cititorului un arc peste timp, o legătură între Trecut şi Prezent, dar, clădirea I.R.E. este închisă, încăperile nefolosite fiind sigilate şi ţinute în conservare.

Vă invităm să analizăm împreună această „amintire”, păstrată adânc în memoria unora dintre părinţii şi bunici noştri şi să povestim cu nostalgie şi cu dor, noii generaţii, acum, când suntem faţă în faţă cu TIMPUL, despre trecutul acestor locuri.

Solicităm acelor cititori, care deţin fotografii, vederi, cărţi poştale, cu aspecte ale trecutului istoric al oraşului, să le trimită pe adresa redacţiei, pentru a fi făcute publice. (Marius Petrescu)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web