Dorohoi News Logo

Amintiri despre trecut – „Dorohoiul de altădată” - Blocul Turn - FOTO

Blocul Turn 6

Răscolind prin „sipetul amintirilor”, campania de reconstituire a istoriei oraşului, prin fotografie –„Dorohoiul de altădată”, a mai recuperat o fotografie veche, o imagine în care regăsim Blocul Turn aşa cum arata imediat după darea în folosinţă.

Transformându-se într-o adevărata mărturie vizuală şi această imagine ne întăreşte convingerea că fiecare locaţie are o istorie proprie, o poveste, care trebuie cunoscută şi transmisă generaţiilor viitoare. Demolarea clădirilor care erau situate pe amplasamentul unde se află Blocul Turn au început în anul 1974.
 
Construcţia Blocului Turn, o premieră urbanistică pentru oraşul nostru, a început în anul 1975 şi finalizată în anul 1976. S-au scurs de atunci, aproape 40 de ani. Amintiri… nostalgii… vremuri apuse, dar rămase adânc implantate în memoria celor care au trăit, a celor care îşi mai amintesc despre aceste locuri. Aruncând o privire în trecut, observăm că niciun balcon nu era închis, iar, în unele balcoane, era câte o antenă TV. Deasemeni, pe trotuar, pe partea dinspre Centrul oraşului, remarcăm lucrări de amenajare cu dale de mozaic.

Solicităm acelor cititori, care deţin fotografii, vederi, cărţi poştale, cu aspecte ale trecutului istoric al oraşului, să le trimită pe adresa redacţiei Dorohoi News, pentru a fi făcute publice. (Marius Petrescu)

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web