Dorohoi News Logo

Femeie din Cordăreni cu o malformație genetică transportată de urgență la Iași cu un elicopter SMURD

Elicopter SMURD la Dorohoi_02

O femeie din Cordăreni a fost transportată de urgență la Iași după ce a acuzat dureri puternice în piept, în urma unui efort fizic. Aurica C., în vârstă de 53 de ani, din Cordăreni, a fost adusă la Spitalul Municipal Dorohoi în dimineața zilei de marți, 16 septembrie 2014.

Femeia suferă de o malformație genetică, fapt pentru care medicii de la Dorohoi au diagnosticat-o cu disecție de aortă abdominală și s-a solicitat transferul la Iași, de unde a primit acceptul și s-a trimis către Dorohoi un elicopter SMURD pentru transport. Această boală se transmite genetic, Aurica C. având deja în familie trei nepoți cu disecție de aortă.

Ulterior pompierii dorohoieni au fost solicitați pentru a asigura zona în care va ateriza elicopterul și anume suprafața Stadionului Municipal Dorohoi „1 Mai”. Aceștia s-au deplasat prompt la fața locului și au luat toate măsurile corespunzător procedurilor.

În jurul orei 12:40, Aurica C. a fost adusă de la Spitalul Municipal Dorohoi de către o ambulanță, sub asistență medicală de specialitate și transferată în elicopterul SMURD. După efectuarea procedurilor de siguranță elicopterul a decolat în jurul orei 13:15.

Autor: DorohoiNews.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web