Dorohoi News Logo

Laurențiu Barbacariu, primarul comunei Mihăileni: „Acest proiect grandios este rezultatul unei colaborări fructuoase”

Barbacariu Laurentiu - primar Mihaileni

Prezent la conferința finală a proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de transport între județul Botoșani și regiunea Cernăuți: Modernizare prin betonare a drumurilor transfrontaliere din comuna Cândești – Botoșani (România)”, Laurențiu Barbacariu, primarul comunei Mihăileni, s-a arătat foarte mulțumit de modul în care s-a desfășurat proiectul și beneficiile acestuia.

Reamintim faptul că luni, 29 septembrie 2014, a avut loc conferința finală a proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de transport între județul Botoșani și regiunea Cernăuți: Modernizare prin betonare a drumurilor transfrontaliere din comuna Cândești – Botoșani (România)”. La acest eveniment au participat oficialități din partea ucraineană, cât și oficialități din partea română printre care amintim: Constantin Ciornodolea, primarul comunei Cândești, Niculai Giuraniuc viceprimarul comunei Cândești, Costică Macaleți, prefectul județului Botoșani, Laurențiu Barbacariu, primarul comunei Mihăileni, Constantin Răileanu viceprimarul comunei Mihăileni.

„Acest proiect grandios pe care l-a derulat primăria Cândești, la care noi, primăria Mihăileni, suntem parteneri împreună cu omologii din partea ucraineană, este rezultatul unei colaborări fructuoase, care se desfășoară din perioada 2006. Acest proiect nu reprezintă decât încununarea finală a eforturilor depuse în timp de cele două părți. Întâi au promovat proiecte mai mici, mai mărunte, de câteva zeci de mii de euro, reușind astfel să strângă relațiile foarte bine între cele două părți, ulterior reușind să ducă la bun sfârșit un proiect mult mai valoros și mult mai eficient pentru populație.”, a declarat pentru Dorohoi News, Laurențiu Barbacariu, primarul comunei Mihăileni.

Totodată, proaspătul membru al Partidului Social Democrat, primarul comunei Mihăileni a ținut să precizeze că va încerca să mai deruleze și alte proiecte transfrontaliere similare celui de la Cândești.

„Noi, primăria Mihăileni, ne dorim ca în viitor să facem un protocol de colaborare cu partea ucraineană, noi să betonăm sau să asfaltăm o porțiune de drum, iar lor să le facem semaforizarea în două intersecții principale din orașul Hliboca. Dacă acest proiect va lua viață, împreună cu Cândeștiul ca partener, vrem să finalizăm această investiție, încât drumul acesta care pornește de la Cândești să ajungă în drumul național care duce direct în vamă, acest lucru implicând traversarea satului Rogojești și o porțiune din Sinăuți, componente ale comunei Mihăileni.”, a declarat pentru Dorohoi News, Laurențiu Barbacariu, primarul comunei Mihăileni.

Autor: DorohoiNews.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web